Serial killer στην Κύπρο: Τι κρύβουν οι βαλίτσες στην «Κόκκινη Λίμνη» - Ψάχνουν ακόμα τρία πτώματα

Serial killer στην Κύπρο: Τι κρύβουν οι βαλίτσες στην «Κόκκινη Λίμνη» - Ψάχνουν ακόμα τρία πτώματα

Σε εξέλιξη η επιχείρηση για να βγάλουν τις βαλίτσες από το νερό - Στην «Κόκκινη Λίμνη» ο Νίκος Μεταξάς έχει ομολογήσει ότι πέταξε τα πτώματα της 36χρονης Ρουμάνας και της 8χρονης κόρης της - Πολίτης τις είχε φωτογραφίσει από το 2017

valitses_main01
Σε εξέλιξη είναι από τις 10 το πρωί η προσπάθεια ανεύρεσης των πτωμάτων που έχει σκορπίσει μέσα σε βαλίτσες, ο 35χρονος Ίλαρχος serial killer, Νίκος Μεταξάς. Το Μεγάλο Σάββατο η Πυροσβεστική εντόπισε δύο αντικείμενα (βαλίτσες) στη «Κόκκινη Λίμνη» κοντά στο μεταλλείο Μιτσερού, στο οποίο είχαν εντοπιστεί τα δύο πρώτα πτώματα, που ξετύλιξαν το κουβάρι της φρικιαστικής δράσης του.

Στην περιοχή των ερευνών βρίσκεται και ο αρχηγός της κυπριακής Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο οποίος ενημερώθηκε για την επιχείρηση

Στην όχθη έχει στηθεί σε σκηνή κέντρο συντονισμού ενώ κατέφθασε ασθενοφόρο και αναμένεται ιατροδικαστής, γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση ότι αναμένεται να ανασυρθούν πτώματα.

Για την ώρα η λέμβος που βρίσκεται στο σημείο παραμένει στην ακτή και στο νερό έχουν ρίξει τη ρομποτική κάμερα προκειμένου να ερευνήσει στην περιοχή που έχει οριοθετηθεί με σημαδούρες.

Σε σχέση με το κομματι δέρματος που είχε εντοπιστεί στο φράγμα Ξυλιάτου, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τραγκολας είπε πως «το στοιχείο θα τύχει ιατροδικαστικής μελέτης».

Χθες ο 35χρονος Ίλαρχος μεταφέρθηκε και πάλι από τους ανακριτές, στη «Κόκκινη Λίμνη» για να υποδείξει εκ νέου το σημείο στο οποίο είχε πετάξει τα πτώματα της Livia Florentina Bunea, 36 χρόνων από τη Ρουμανία και της κόρης της Elena Natalia Bunea, 8 χρόνων. Και οι δύο δολοφονήθηκαν σύμφωνα με την ομολογία του δράστη τον Σεπτέμβριο του 2016 και αφού έβαλε τα πτώματα τους σε βαλίτσες τα πέταξε στη «Κόκκινη Λίμνη». Στο ίδιο σημείο παραδέχθηκε ότι πέταξε και το πτώμα της Maricar Valdez Arquiola, 29 ετών από τις Φιλιππίνες. Η Maricar δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

Κλείσιμο
Μετά την ανάσυρση των δύο βαλιτσών, αν διαπιστωθεί ότι περιέχουν τις σορούς δύο θυμάτων θα αναζητηθεί και η τρίτη, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο.

Πολίτης που είχε επισκεφθεί τη "Κόκκινη Λίμνη" τον Ιούλιο του 2017 είχε φωτογραφίσει την περιοχή. Τότε του είχε κάνει εντύπωση ότι στην σχεδόν αποξηραμένη λίμνη υπήρχαν κάποιες βαλίτσες. Ωστόσο δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Όταν προσφάτως αποκαλύφθηκε η δράση του serial killer ανετρεξε στις φωτογραφίες που είχε στο αρχείο του και συνειδητοποίησε ότι ίσως βρισκόταν μπροστά στις βαλίτσες με τα πτώματα. Ενημέρωσε τους ανακριτές και έδωσε κατάθεση.
valitses02
valitses03

lemvo12
Λέμβος της πυροσβεστικής επιχειρεί να ανασύρει την βαλίτσα στην οποία πιστεύεται ότι βρίσκεται κάποιο από τα πτώματα


Ένα κομμάτι δέρμα

Στο φράγμα του Ξυλιάτου, όπου συνεχίζονται για σχεδόν δύο εβδομάδες οι έρευνες για ανεύρεση της σορού της 6χρονης Sierra Graze Seucalliuc, δεν έχουν υπάρξει αποτελέσματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύτες εντόπισαν χθες ένα κομμάτι από δέρμα, το οποίο εκτίμησαν ότι πρέπει να εξεταστεί καθώς έδειχνες «ξένο» με τον χώρο. Δεν υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτό το στοιχείο μπορεί να σχετίζεται με την 6χρονη, αλλά για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο θα γίνει ανάλυση ώστε να διαπιστωθεί αν ανήκει σε άνθρωπο ή ζώο. Η Sierra ήταν κόρη της 38χρονης Marry Rose Tiburcio, από τις Φιλιππίνες, το πτώμα της οποίας ήταν το πρώτο που εντοπίστηκε τυχαία από περιηγητές να επιπλέει στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Ο 35χρονος serial killer παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την μητέρα, αλλά όπως υποστηρίζει το παιδί πέθανε μόνο του, από αναρρόφηση εμεσμάτων. Στη συνέχεια όπως ισχυρίστηκε πέταξε το πτώμα του παιδιού στο φράγμα Ξυλιάτου και της μητέρας στο μεταλλείο Μιτσερού.

Προς ταυτοποίηση η Asmita

To πτώμα που βρέθηκε σε σχεδόν πλήρη αποσύνθεση σε πηγάδι στο πεδίο Βολής Ορούντας, όλα δείχνουν πως ανήκει στη 30χρονη Asmita Khadka Bista από το Νεπάλ, η οποία χρησιμοποιούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το όνομα Khadka Anu. Τα ίχνη της είχαν χαθεί στις αρχές του 2018 και οι φίλες της είχαν κάνει καταγγελία στο προξενείο του Νεπάλ, αλλά όχι στη Κυπριακή Αστυνομία, ώστε να συμπεριληφθεί το όνομα της στη λίστα με τις γυναίκες που είχαν εξαφανιστεί. Διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος Ίλαρχος με το ψευδώνυμο «Ορέστης» επικοινωνούσε μαζί της και την ημέρα που εξαφανίστηκε την είχε πάρει με το αυτοκίνητο του από το σπίτι της. Έκτοτε δεν την είδε κανείς. Οι ανθρωπολόγοι καταβάλλουν προσπάθειες να ανασυστήσουν τον σκελετό της και να κάνουν ταυτοποίηση με DNA.

thyma02
thyma01


Υποψίες για δράση στα κατεχόμενα

Μετά τις φρικιαστικές ομολογίες για τις 7 δολοφονίες στις ελεύθερες περιοχές, οι αρχές του ψευδοκράτους, άρχισαν να μελετούν δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών στα κατεχόμενα, καθώς ο Ίλαρχος, φαίνεται πως περνούσε συχνά τα οδοφράγματα της πράσινης γραμμής και επισκεπτόταν το ψευδοκράτος. Η καταγωγή της οικογένειας του, από την πλευρά του πατέρα του είναι από το κατεχόμενο χωριό Δίκωμο, ενώ η μητέρα του κατάγεται από τη Βουλγαρία.

Οι αρχές του ψευδοκράτους εστιάζουν στην δολοφονία της 40χρονης Βιετναμέζας Dam Thi Hop, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Οκτώβριο του 2017 και το πτώμα της βρέθηκε κοντά στο αεροδρόμιο του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, στα κατεχόμενα, τον Ιανουάριο του 2019. Διατυπώνονται υποψίες για πιθανή δολοφονία της γυναίκας από τον «Ορέστη» λόγω των χαρακτηριστικών του εγκλήματος. Ήδη έχουν διαβιβαστεί πληροφορίες μέσω της δικοινοτικής επιτροπής για την εγκληματικότητα και εξετάζεται από τη Κυπριακή Αστυνομία και αυτή η υπόθεση.


KILLER
ILARXOS-KOKKINI-LIMNH
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης