Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Σίνδο

Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Σίνδο

Πλήγμα για την πόλη η καταστροφή, δήλωσε ο δήμαρχος Δέλτα

fotia-thestival-ena
Την ανησυχία και τον προβληματισμό του για την καταστροφή του εργοστασίου ανακύκλωσης στη Σίνδο, μετά την χθεσινή πυρκαγιά εκφράζει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε επιτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, χωρίς να επεκταθεί σε γειτονικές εγκαταστάσεις και αξίζουν συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική. Από εκεί και πέρα όμως γεννάται προβληματισμός για το μέλλον της ανακύκλωσης στην πόλη καθώς στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατέληγε η μπλε γραμμή της ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και τα απορριμματοφόρα από άλλους έξι δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας με σειρά τηλεφωνικών επαφών που είχε, πληροφορήθηκε πως ήδη υπάρχουν επιπτώσεις, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «πληροφορήθηκα πως ήδη πηγαίνουν εκεί οχήματα και τα διώχνουν πίσω καθώς η καταστροφή είναι πλήρης. Το πρόβλημα συνίσταται πως δεν υπάρχει εναλλακτική και το συγκεκριμένο εργοστάσιο ήταν αποδέκτης των ανακυκλώσιμων υλικών από την ευρύτερη περιοχή».

Σχετικά με το άμεσο μέλλον ο κ. Ζέρβας τόνισε πως «πρέπει το συντομότερο δυνατόν να βρεθεί μία προσωρινή λύση και μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Εάν δεν ενεργήσουν τάχιστα οι αρμόδιοι θα υπάρξουν προβλήματα στην αποκομιδή αλλά και στη διαλογή των υλικών».

Πλέον ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, βρίσκονται σε συνεννόηση για το ζήτημα της διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών, δεδομένου ότι στη μονάδα που καταστράφηκε κατέληγε το σύνολο του περιεχομένου των μπλε κάδων από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Η καταστροφή της μονάδας είναι πλήρης. Σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη της εταιρείας θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση και εκτιμούμε ότι σε ένα τρίμηνο περίπου θα επαναλειτουργήσει η μονάδα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης. Ο ίδιος, αφού επισκέφθηκε το χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης, διευκρίνισε ότι αναζητούνται άλλες μονάδες για την εναπόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου, μέχρι όμως να βρεθούν, ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας θα ανοίξει τον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης για την εναπόθεση των υλικών αυτών σε συγκεκριμένο σημείο, τις μέρες αυτές. «Θα δούμε μετά στην πορεία τη διαχείρισή τους. Η ουσία, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι η πόλη δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με την υλικά ανακλύκλωσης» προσέθεσε.

Κλείσιμο
«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και αναζητούμε κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών ώστε να αποστέλλονται εκεί τα περιεχόμενα του μπλε κάδου από το Δήμο Θεσσαλονίκης» σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης.

Σίνδος: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης



Πηγή: thestival.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης