LIVE

Κορωνοϊός

Serial killer στην Κύπρο: Πώς ομολόγησε τις 7 δολοφονίες ο 35χρονος λοχαγός

killer_ar

Αγνωστο αν το «τρενάκι του τρόμου» που αποκαλύπτει η ανάκριση θα σταματήσει εδώ - Σε τρεις περιοχές οι έρευνες για τον εντοπισμό των σορών των τεσσάρων από τα θύματά του - Αναζητούνται ευθύνες για το γεγονός ότι κανείς δεν νοιάστηκε για τις εξαφανίσεις των γυναικών

Όλο και πιο βαθιά βάζει κάθε μέρα το μαχαίρι στην πληγή, που ο ίδιο άνοιξε στη κυπριακή κοινωνία ο 35χρονος λοχαγός Νίκος Μεταξάς.

Μέχρι στιγμής, του έχουν αποδοθεί επτά δολοφονίες, - μετά από δικές του ομολογίες - και κανείς δεν είναι σίγουρος, για το αν το τρενάκι του τρόμου, την διαδρομή του οποίου αποκαλύπτει στην ανάκριση, θα σταματήσει εδώ.

Χθες μόνο, o serial killer ομολόγησε τη δολοφονία ακόμα δύο γυναικών και ενός παιδιού, κάνοντας τους πάντες να κρατήσουν την ανάσα τους, σε αυτή την ελεύθερη πτώση στα μυστικά του φρεατίου της φρίκης.

Τα επτά θύματα του από τα όσα μέχρι στιγμής έχει αποκαλύψει είναι: Η 38χρονη Marry Rose Tiburcio, η 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc, η 28χρονη Arian Palanas Lozano, η 29χρονη Maricar Valtez Arquiola, η 36χρονη Livia Florentina Bunea, η 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea και ακόμα μία γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Τα τέσσερα πρώτα θύματα κατάγονται από τι Φιλιππίνες, τα άλλα δύο από τη Ρουμανία και το τελευταίο είτε από την Ινδία είτε από το Νεπάλ, καθώς ο καθ’ ομολογία δράστης δεν θυμόταν την εθνικότητα.

H 36χρονη Livia Florentina Bunea, η 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea

livia
H 36χρονη Livia Florentina Bunea, η 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea
Σαδιστική ομολογία

Ο Νίκος Μεταξάς, αργά και βασανιστικά αποκαλύπτει το σκοτεινό παρελθόν του. Ενώ μέχρι χθες το μεσημέρι, όταν οδηγήθηκε στο δικαστήριο για διάταγμα κράτησης του ως υπόπτου για τον φόνο της 29χρονης Maricar απέρριπτε κάθε εμπλοκή του, στη συνέχεια κατά τη διάρκεια νέου κύκλου ανάκρισης, ομολόγησε τη διάπραξη τεσσάρων φόνων.

Παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την Marirac Valtez Arquiola, και προσφέρθηκε να υποδείξει στους ανακριτές σημείο στο οποίο είχε πετάξει σε λάκκο ένα πτώμα άλλης γυναίκας.

Ο Μεταξάς ανέφερε πως δεν θυμόταν την εθνικότητα της γυναίκας, που μάλλον είναι από την Ινδία ή το Νεπάλ. Στη συνέχεια υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο που είχε κρύψει το πτώμα της άγνωστης γυναίκας στο πεδίο βολής Κάμπος του Μύλου στην Ορούντα.

Η δολοφονία είχε διαπραχθεί το καλοκαίρι του 2018. Και ενώ οι ανακριτές δεν είχαν συνέλθει από την κυνικότητα της ομολογίας του, ο 35χρονος λοχαγός τους είπε ότι τον Σεπτέμβριο του 2016, σκότωσε επίσης μια 36χρονη από τη Ρουμανία και την 8χρονη κόρη της. Και οι δύο είχαν καταγγελθεί ως ελλείπουσες χωρίς μέχρι χθες να έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος τους.

Αποκάλυψε ότι τα πτώματα της Marirac, της Livia - Florentina και της κόρης της Elena-Natalia τα πέταξε σε λίμνη φράγματος κοντά στο Μιτσερό, αλλά όχι στο ίδιο σημείο που ισχυρίστηκε ότι πέταξε την 6χρονη Sierra την οποία είχε δολοφονήσει μαζί με τη μητέρα της Marry Rose τον Μάϊο του 2018.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να γίνουν έρευνες, με υπόδειξη από τον Μεταξά, για να εντοπιστούν τα τρία πτώματα. Χθες υπέδειξε και το σημείο που είχε πετάξει το πτώμα της άγνωστης γυναίκας στο πεδίο βολής Ορούντας. Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και δεν μπορούσε να αναγνωριστεί Έγινε αυτοψία από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους, οι οποίοι δεν έκαναν δηλώσεις, και σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η άγνωστη γυναίκα περιλαμβάνεται στη λίστα των γυναικών που είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους.

H 28χρονη Arian Palanas Lozano

PALANAS-LOZANO-DEYTERO-PTOMA
H 28χρονη Arian Palanas LozanoΕιδικοί της Scotland Yard

Μετά το Πάσχα αναμένονται στη Κύπρο ειδικοί ανακριτές αλλά και δικανικοί ψυχολόγοι της Scotland Yard για να βοηθήσουν τη Κυπριακή Αστυνομία να διαλευκάνει τα πρωτοφανή εγκλήματα τα οποία διαπράχθηκαν από έναν άνθρωπο υπεράνω υποψίας.

Η περίπτωση του Μεταξά εκτός από την φρίκη, έχει προκαλέσει πλέον διεθνές ενδιαφέρον ως προς την μεθοδικότητα με την οποία επέλεγε τα θύματα του και τα οδηγούσε στο θάνατο, ενώ την ίδια ώρα σε ένα άλλο επίπεδο ζούσε μια «κανονική» ζωή, εργαζόμενος ως αξιωματικός αλλά και ως ταλαντούχος φωτογράφος.

38χρονη Marry Rose Tiburcio, η 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc
thymata_mana_kori
H 38χρονη Marry Rose Tiburcio, η 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc
Ευθύνες για εξαφανίσεις

Όσο αποκαλύπτεται η δράση του 35χρονου λοχαγού, τόσο εντείνονται οι πιέσεις προς τον υπουργό δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης Ιωνά Νικολάου και τον αρχηγό της κυπριακής αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους για λόγους ευθιξίας. Φαίνεται πως πολλά από τα θύματα είχαν δηλωθεί ως εξαφανισθέντα και τα στοιχεία τους βρισκόντουσαν στον κατάλογο που έχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της η αστυνομία.

Εκ πρώτης όψεως, οι αστυνομικοί που δέχθηκαν τις καταγγελίες, δεν φαίνεται να ακολούθησαν την διαδικασία που προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα και να μην έκαναν την απαραίτητη έρευνα, ώστε να αποκαλυφθεί η τραγική κατάληξη αυτών των γυναικών. Στις περισσότερες περιπτώσεις θεωρούσαν ότι οι γυναίκες έφευγαν στα κατεχόμενα, αν και υπήρχαν στοιχεία που δημιουργούσαν τουλάχιστον υποψίες για έγκλημα.

Κάποιες εξ αυτών εξαφανίζονταν χωρίς να έχουν πάρει τα προσωπικά τους αντικείμενα από τα σπίτια που διέμεναν ενώ ακόμα και τα λιγοστά χρήματα από την εργασία τους παρέμενα ανέγγιχτα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Αν αυτά τα στοιχεία είχαν αξιοποιηθεί, τότε το καμπανάκι για τα εγκλήματα που αποκαλύπτονται σήμερα θα είχε χτυπήσει πολλά χρόνια πριν.

Ο αρχηγός της αστυνομίας διόρισε τριμελή επιτροπή για να αναζητήσει ευθύνες στον χειρισμό των καταγγελιών εξαφανίσεων, από μέλη του Σώματος, Αν η έρευνα αποκαλύψει πειθαρχικές ή και ποινικές ευθύνες τότε τον λόγο θα έχει ο γενικός Εισαγγελέας.

H 29χρονη Maricar Valtez Arquiola
maricar__1_
H 29χρονη Maricar Valtez Arquiola
Με δεμένα χέρια η αστυνομία

Την ώρα που η αστυνομία βάλλεται πανταχόθεν για επίδειξη αδιαφορίας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου, επιρρίπτει ευθύνες στα κόμματα, τα οποία δεν θέλησαν να περιλάβουν τις εξαφανίσεις στο πεδίο εφαρμογής της νομοθεσίας που προβλέπει πότε γίνεται άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Η αστυνομία, είχε ζητήσει να επιτραπεί η άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων στις περιπτώσεις εξαφανίσεων, αλλά η πλειοψηφία της Βουλής είχε θεωρήσει υπερβολική την απαίτηση, θεωρώντας πως θα πρέπει να διαφυλαχθεί το συνταγματικό δικαίωμα του απορρήτου στην επικοινωνία.

Για τον λόγο αυτό περιόρισαν το δικαίωμα της αστυνομίας να ζητάει έλεγχο τηλεπικοινωνιακών δεδομένων μόνο σε περιπτώσεις σοβαρών εγκλημάτων που προβλέπουν ποινή φυλάκισης πάνω από 5 χρόνια. Όταν ανακαλύφθηκε το πρώτο πτώμα στο φρεάτιο του μεταλλείου τότε μόνο μπόρεσε η αστυνομία να ελέγξει τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που οδήγησαν στη σύλληψη του 35χρονου λοχαγού.

Συνεχίζονται οι έρευνες σε τρεις περιοχές για τα εναπομείναντα πτώματα


Σε έρευνες στα χωριά Μιτσερό, Ξυλιάτο και στην Ορούντα προχωρεί σήμερα η κυπριακή αστυνομία, ύστερα από την χθεσινή ομολογία του 35χρονου Ίλαρχου Νίκου Μεταξά, ο οποίος ανακρινόμενος παραδέχθηκε τον φόνο της Maricar Valtez Arquiola, από τις Φιλιππίνες, και άλλες δύο υποθέσεις φόνων με τρία θύματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του σε επτά.

Οι έρευνες της αστυνομίας θα επικεντρωθούν στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού, απέναντι ακριβώς από το φρεάτιο, όπου ανευρέθηκαν τα πτώματα των άτυχων Mary Rose και Arian Palanas, για τον εντοπισμό τριών πτωμάτων, τα οποία ο δράστης ομολόγησε ότι έθαψε εκεί.

Πρόκειται για τα πτώματα της Maricar και της μάνας και κόρης από τη Ρουμανία.

Επίσης, η Αστυνομία θα συνεχίσει τις έρευνες στη λίμνη Μεμί (Ξυλιάτου), για εντοπισμό της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose.

mitsero2


Γύρω στο μεσημέρι θα καταδυθεί ο πρώτος δύτης στο βυθό της λίμνης, με τη βοήθεια συστήματος παροχής αέρα εξωτερικά και με σκάφανδρο, με απώτερο σκοπό να ελέγξει βήμα με βήμα κάποια κρίσιμα σημεία, όπου η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη ή η μορφολογία του βυθού παρουσίαζε ιδιαιτερότητες.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι έρευνες στο πεδίο βολής της Ορούντας, όπου χθες εντοπίστηκε πτώμα σε λάκκο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο θα πραγματοποιηθούν για εντοπισμό τυχόν τεκμηρίων σε σχέση με τη χθεσινή ανάσυρση πτώματος.

Σημειώνεται ότι από τις επτά δολοφονίες, τις οποίες ομολόγησε ότι διέπραξε ο 35χρονος, έχουν εντοπιστεί τρεις σοροί, ενώ η μόνη σορός που έχει ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι αυτή της Mary Rose.

O 35χρονος θα βρεθεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου αύριο, για ανανέωση όλων των διαταγμάτων κράτησής του.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (43)

Νίκ

Έζησα 5 χρόνια στη Κύπρο και έχω συγγενείς και κουμπάρους εκεί. Μην τα ισοπεδώνεται όλα κάποιοι με τους Κύπριους.Εκεί συναντάς και πολύ καλούς ανθρώπους που αγαπάνε με έναν ιδιαίτερο τρόπο την μητέρα Ελλάδα όπως λένε.Το άσχημο είναι ότι αυτοί είναι κυρίως ηλικιωμένοι. Αυτό πάντως το δυσάρεστο γεγονός τους έχει στεναχώρησε, γιατί κάνουν την αυτοκριτική τους και βλέπουν ότι σε πολλά πράγματα έχουν τελικά πρόβλημα. Τα υλικά αγαθά πάντως δεν μπορούν τελικά να νικησουν τα ψυχικά-ψυχολογικα αγαθά και αυτό το γεγονός απλά τους κάνει να σκέπτονται όλες τις πτυχές τους.Το καλό όμως είναι ότι προβληματίζονται.

periergos

Τυπικός δεξιοκαραβανάς. Πολύ πιθανό να έγραφε σχόλια εδώ μέσα και να έβλεπε τις γυναίκες οπως ο Θέμος.

Ίσως

Ίσως αρχικά πριν χρόνια η αστυνομία να ερευνούσε τις εξαφανίσεις. Έτυχε μερικοί να βρεθεί πως πέρασαν στα Κατεχόμενα και προφανώς το "έδεσαν" πως όποιος αλλοδαπός εξαφανιστεί την κάνει για εκεί. Βρήκε λοιπόν ευκαιρία το ψυχάκι και έτρωγε κόσμο. Το ζήτημα είναι πότε ξεκίνησε και πόσες έχει φάει, γιατί έχει περάσει από πολλά σημεία από όσο είπαν. Ήταν και για σπουδές στην Ελλάδα και μετέπειτα για εκπαίδευση. Είχε ήδη σκοτώσει όταν ήρθε εδώ για εκπαίδευση αν όντως σκότωσε το 2016 τις γυναίκες από τη Ρουμανία. Είχε ήδη χωρίσει; ή σκότωνε και βίαζε ενώ ήταν παντρεμένος; η γυναίκα του πως την γλίτωσε; εμπάθεια για τις αλλοδαπες γυναίκες δλδ; και τα κοριτσάκια; γιατί να τα σκοτώσει; τα βίασε και αυτά; πολλά τα ερωτήματα και τραγικά. Εν τω μεταξύ, αμφιβάλλω πλέον αν είναι μόνο 7 τα θύματα. Αυτό το τέρας θα μπορούσε να αφήνει παντού στο πέρασμά του θύματα. Και μην λυσσατε με τη μάνα του και λέτε το "Βουλγάρα" σαν βρισιά. Για σκεφτείτε αυτές τις γυναίκες; μάνα, γυναίκα, γιαγιά, κόρες. Πόσο σοκ.

ποιοι πανε στον Στρατο...

-

Justice

Το 2016 σκοτώσε την Ρουμάνα με το παιδάκι της!!! Δεν είχε τι να κάνει το δίποδο άρρωστο ζώο και σκότωνε γυναίκες που δεν θα τις αναζητούσε κανείς!!!Δυστηχώς ο αριθμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος...

Ο "Βρασίδας"

Είναι το γνωστό τρολάκι-υπαλληλάκι του Π.Θ. που στόχο έχει να προκαλεί για να "δέχεται" βρισίδια και κατ'επέκταση κλίκς.

Γιώργος

Με το «ξύλο» τα ομολογησε. Τα υπόλοπα είναι για να κατανάλωση.

ptra

Όπως μάθεις... Κάθε Κυριακή ρωτάνε τις πρωτοετείς πόσες φορές τις μπιμπ το ΣΚ στις στρατιωτικες σχολές... Αυτές απαντανε και λένε και ένα διατάξτε στο τελος... Ε αυτός το προχώρησε...

xaxa

Λες να μην του απαντούσαν και να εκνευριζοταν ;;; Μεσαιωνας....

karavas

Και πιο πέρα ένας αξιωματικός γελάει... Μιλάμε για παράνοια... Πραγματικά όμως ε...

hgt

Όπου βίντεο της χουντας έχει κάνει like ρεεεε... Για ξεκαρφωμα μάλλον.....

Π.Κ.

Μην τον αποκαλείτε serial killer. Δυστυχώς ο όρος αυτός παραπέμπει σε μυθιστοριματικους χαρακτήρες που πολλοί βρίσκουν ελκυστικούς. Έλεος πια. Δειλός φονιάς απροστατευτων γυναικών είναι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης