Serial killer στην Κύπρο: Πώς ομολόγησε τις 7 δολοφονίες ο 35χρονος λοχαγός

Serial killer στην Κύπρο: Πώς ομολόγησε τις 7 δολοφονίες ο 35χρονος λοχαγός

Αγνωστο αν το «τρενάκι του τρόμου» που αποκαλύπτει η ανάκριση θα σταματήσει εδώ - Σε τρεις περιοχές οι έρευνες για τον εντοπισμό των σορών των τεσσάρων από τα θύματά του - Αναζητούνται ευθύνες για το γεγονός ότι κανείς δεν νοιάστηκε για τις εξαφανίσεις των γυναικών

killer_ar
Όλο και πιο βαθιά βάζει κάθε μέρα το μαχαίρι στην πληγή, που ο ίδιο άνοιξε στη κυπριακή κοινωνία ο 35χρονος λοχαγός Νίκος Μεταξάς.

Μέχρι στιγμής, του έχουν αποδοθεί επτά δολοφονίες, - μετά από δικές του ομολογίες - και κανείς δεν είναι σίγουρος, για το αν το τρενάκι του τρόμου, την διαδρομή του οποίου αποκαλύπτει στην ανάκριση, θα σταματήσει εδώ.

Χθες μόνο, o serial killer ομολόγησε τη δολοφονία ακόμα δύο γυναικών και ενός παιδιού, κάνοντας τους πάντες να κρατήσουν την ανάσα τους, σε αυτή την ελεύθερη πτώση στα μυστικά του φρεατίου της φρίκης.

Τα επτά θύματα του από τα όσα μέχρι στιγμής έχει αποκαλύψει είναι: Η 38χρονη Marry Rose Tiburcio, η 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc, η 28χρονη Arian Palanas Lozano, η 29χρονη Maricar Valtez Arquiola, η 36χρονη Livia Florentina Bunea, η 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea και ακόμα μία γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Τα τέσσερα πρώτα θύματα κατάγονται από τι Φιλιππίνες, τα άλλα δύο από τη Ρουμανία και το τελευταίο είτε από την Ινδία είτε από το Νεπάλ, καθώς ο καθ’ ομολογία δράστης δεν θυμόταν την εθνικότητα.

H 36χρονη Livia Florentina Bunea, η 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea

livia
H 36χρονη Livia Florentina Bunea, η 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea
Κλείσιμο




Σαδιστική ομολογία

Ο Νίκος Μεταξάς, αργά και βασανιστικά αποκαλύπτει το σκοτεινό παρελθόν του. Ενώ μέχρι χθες το μεσημέρι, όταν οδηγήθηκε στο δικαστήριο για διάταγμα κράτησης του ως υπόπτου για τον φόνο της 29χρονης Maricar απέρριπτε κάθε εμπλοκή του, στη συνέχεια κατά τη διάρκεια νέου κύκλου ανάκρισης, ομολόγησε τη διάπραξη τεσσάρων φόνων.

Παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την Marirac Valtez Arquiola, και προσφέρθηκε να υποδείξει στους ανακριτές σημείο στο οποίο είχε πετάξει σε λάκκο ένα πτώμα άλλης γυναίκας.

Ο Μεταξάς ανέφερε πως δεν θυμόταν την εθνικότητα της γυναίκας, που μάλλον είναι από την Ινδία ή το Νεπάλ. Στη συνέχεια υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο που είχε κρύψει το πτώμα της άγνωστης γυναίκας στο πεδίο βολής Κάμπος του Μύλου στην Ορούντα.

Η δολοφονία είχε διαπραχθεί το καλοκαίρι του 2018. Και ενώ οι ανακριτές δεν είχαν συνέλθει από την κυνικότητα της ομολογίας του, ο 35χρονος λοχαγός τους είπε ότι τον Σεπτέμβριο του 2016, σκότωσε επίσης μια 36χρονη από τη Ρουμανία και την 8χρονη κόρη της. Και οι δύο είχαν καταγγελθεί ως ελλείπουσες χωρίς μέχρι χθες να έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος τους.

Αποκάλυψε ότι τα πτώματα της Marirac, της Livia - Florentina και της κόρης της Elena-Natalia τα πέταξε σε λίμνη φράγματος κοντά στο Μιτσερό, αλλά όχι στο ίδιο σημείο που ισχυρίστηκε ότι πέταξε την 6χρονη Sierra την οποία είχε δολοφονήσει μαζί με τη μητέρα της Marry Rose τον Μάϊο του 2018.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να γίνουν έρευνες, με υπόδειξη από τον Μεταξά, για να εντοπιστούν τα τρία πτώματα. Χθες υπέδειξε και το σημείο που είχε πετάξει το πτώμα της άγνωστης γυναίκας στο πεδίο βολής Ορούντας. Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και δεν μπορούσε να αναγνωριστεί Έγινε αυτοψία από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους, οι οποίοι δεν έκαναν δηλώσεις, και σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η άγνωστη γυναίκα περιλαμβάνεται στη λίστα των γυναικών που είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους.

H 28χρονη Arian Palanas Lozano

PALANAS-LOZANO-DEYTERO-PTOMA
H 28χρονη Arian Palanas Lozano



Ειδικοί της Scotland Yard

Μετά το Πάσχα αναμένονται στη Κύπρο ειδικοί ανακριτές αλλά και δικανικοί ψυχολόγοι της Scotland Yard για να βοηθήσουν τη Κυπριακή Αστυνομία να διαλευκάνει τα πρωτοφανή εγκλήματα τα οποία διαπράχθηκαν από έναν άνθρωπο υπεράνω υποψίας.

Η περίπτωση του Μεταξά εκτός από την φρίκη, έχει προκαλέσει πλέον διεθνές ενδιαφέρον ως προς την μεθοδικότητα με την οποία επέλεγε τα θύματα του και τα οδηγούσε στο θάνατο, ενώ την ίδια ώρα σε ένα άλλο επίπεδο ζούσε μια «κανονική» ζωή, εργαζόμενος ως αξιωματικός αλλά και ως ταλαντούχος φωτογράφος.

38χρονη Marry Rose Tiburcio, η 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc
thymata_mana_kori
H 38χρονη Marry Rose Tiburcio, η 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc




Ευθύνες για εξαφανίσεις

Όσο αποκαλύπτεται η δράση του 35χρονου λοχαγού, τόσο εντείνονται οι πιέσεις προς τον υπουργό δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης Ιωνά Νικολάου και τον αρχηγό της κυπριακής αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους για λόγους ευθιξίας. Φαίνεται πως πολλά από τα θύματα είχαν δηλωθεί ως εξαφανισθέντα και τα στοιχεία τους βρισκόντουσαν στον κατάλογο που έχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της η αστυνομία.

Εκ πρώτης όψεως, οι αστυνομικοί που δέχθηκαν τις καταγγελίες, δεν φαίνεται να ακολούθησαν την διαδικασία που προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα και να μην έκαναν την απαραίτητη έρευνα, ώστε να αποκαλυφθεί η τραγική κατάληξη αυτών των γυναικών. Στις περισσότερες περιπτώσεις θεωρούσαν ότι οι γυναίκες έφευγαν στα κατεχόμενα, αν και υπήρχαν στοιχεία που δημιουργούσαν τουλάχιστον υποψίες για έγκλημα.

Κάποιες εξ αυτών εξαφανίζονταν χωρίς να έχουν πάρει τα προσωπικά τους αντικείμενα από τα σπίτια που διέμεναν ενώ ακόμα και τα λιγοστά χρήματα από την εργασία τους παρέμενα ανέγγιχτα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Αν αυτά τα στοιχεία είχαν αξιοποιηθεί, τότε το καμπανάκι για τα εγκλήματα που αποκαλύπτονται σήμερα θα είχε χτυπήσει πολλά χρόνια πριν.

Ο αρχηγός της αστυνομίας διόρισε τριμελή επιτροπή για να αναζητήσει ευθύνες στον χειρισμό των καταγγελιών εξαφανίσεων, από μέλη του Σώματος, Αν η έρευνα αποκαλύψει πειθαρχικές ή και ποινικές ευθύνες τότε τον λόγο θα έχει ο γενικός Εισαγγελέας.

H 29χρονη Maricar Valtez Arquiola
maricar__1_
H 29χρονη Maricar Valtez Arquiola




Με δεμένα χέρια η αστυνομία

Την ώρα που η αστυνομία βάλλεται πανταχόθεν για επίδειξη αδιαφορίας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου, επιρρίπτει ευθύνες στα κόμματα, τα οποία δεν θέλησαν να περιλάβουν τις εξαφανίσεις στο πεδίο εφαρμογής της νομοθεσίας που προβλέπει πότε γίνεται άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Η αστυνομία, είχε ζητήσει να επιτραπεί η άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων στις περιπτώσεις εξαφανίσεων, αλλά η πλειοψηφία της Βουλής είχε θεωρήσει υπερβολική την απαίτηση, θεωρώντας πως θα πρέπει να διαφυλαχθεί το συνταγματικό δικαίωμα του απορρήτου στην επικοινωνία.

Για τον λόγο αυτό περιόρισαν το δικαίωμα της αστυνομίας να ζητάει έλεγχο τηλεπικοινωνιακών δεδομένων μόνο σε περιπτώσεις σοβαρών εγκλημάτων που προβλέπουν ποινή φυλάκισης πάνω από 5 χρόνια. Όταν ανακαλύφθηκε το πρώτο πτώμα στο φρεάτιο του μεταλλείου τότε μόνο μπόρεσε η αστυνομία να ελέγξει τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που οδήγησαν στη σύλληψη του 35χρονου λοχαγού.

Συνεχίζονται οι έρευνες σε τρεις περιοχές για τα εναπομείναντα πτώματα


Σε έρευνες στα χωριά Μιτσερό, Ξυλιάτο και στην Ορούντα προχωρεί σήμερα η κυπριακή αστυνομία, ύστερα από την χθεσινή ομολογία του 35χρονου Ίλαρχου Νίκου Μεταξά, ο οποίος ανακρινόμενος παραδέχθηκε τον φόνο της Maricar Valtez Arquiola, από τις Φιλιππίνες, και άλλες δύο υποθέσεις φόνων με τρία θύματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του σε επτά.

Οι έρευνες της αστυνομίας θα επικεντρωθούν στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού, απέναντι ακριβώς από το φρεάτιο, όπου ανευρέθηκαν τα πτώματα των άτυχων Mary Rose και Arian Palanas, για τον εντοπισμό τριών πτωμάτων, τα οποία ο δράστης ομολόγησε ότι έθαψε εκεί.

Πρόκειται για τα πτώματα της Maricar και της μάνας και κόρης από τη Ρουμανία.

Επίσης, η Αστυνομία θα συνεχίσει τις έρευνες στη λίμνη Μεμί (Ξυλιάτου), για εντοπισμό της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose.

mitsero2


Γύρω στο μεσημέρι θα καταδυθεί ο πρώτος δύτης στο βυθό της λίμνης, με τη βοήθεια συστήματος παροχής αέρα εξωτερικά και με σκάφανδρο, με απώτερο σκοπό να ελέγξει βήμα με βήμα κάποια κρίσιμα σημεία, όπου η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη ή η μορφολογία του βυθού παρουσίαζε ιδιαιτερότητες.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι έρευνες στο πεδίο βολής της Ορούντας, όπου χθες εντοπίστηκε πτώμα σε λάκκο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο θα πραγματοποιηθούν για εντοπισμό τυχόν τεκμηρίων σε σχέση με τη χθεσινή ανάσυρση πτώματος.

Σημειώνεται ότι από τις επτά δολοφονίες, τις οποίες ομολόγησε ότι διέπραξε ο 35χρονος, έχουν εντοπιστεί τρεις σοροί, ενώ η μόνη σορός που έχει ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι αυτή της Mary Rose.

O 35χρονος θα βρεθεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου αύριο, για ανανέωση όλων των διαταγμάτων κράτησής του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης