Απόλυση νοσηλεύτριας: Τι λέει η κλινική και τι απαντά ο γιατρός που ανέδειξε το θέμα

Απόλυση νοσηλεύτριας: Τι λέει η κλινική και τι απαντά ο γιατρός που ανέδειξε το θέμα

Η νοσηλεύτρια απολύθηκε καθώς όπως υποστηρίζει το περιβάλλον της, κοινοποίησε ανάρτηση γιατρού που σχολίαζε την ανάρτηση Πολάκη κατά Κυμπουρόπουλου – Η κλινική αναφέρει ότι η νοσηλεύτρια είχε παραβατική συμπεριφορά - «Δεν της είχε γίνει ποτέ παρατήρηση» λέει ο γιατρός που ανέδειξε το θέμα

giatros2
Η 28χρονη Ρ.Σ., νοσηλεύτρια, βρέθηκε στο προσκήνιο το τελευταίο 48ωρο, λόγω της απόλυσής της από ιδιωτική κλινική του Πειραιά, όπου εργαζόταν. Μια απόλυση που έγινε, σύμφωνα με κύκλους του περιβάλλοντός της, όχι επειδή δεν ήταν καλή νοσηλεύτρια αλλά διότι κοινοποίησε στο facebook την ανάρτηση ενός γιατρού και στελέχους της ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη για την επίθεση που ο τελευταίος εξαπέλυσε εις βάρος του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Στον αντίποδα, η ιδιωτική κλινική «Ιπποκράτης» όπου εργαζόταν η Ρ.Σ. εξέδωσε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ανακοίνωση για την απόλυση αναφέροντας πως αυτή επήλθε λόγω παραβατικής συμπεριφοράς κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Το protothema.gr μίλησε με τον γιατρό κ. Μιχάλη Λιβανό, του οποίου την ανάρτηση κοινοποίησε η νοσηλεύτρια. «Πρόκειται για μία πολύ καλή νοσηλεύτρια. Πριν από την ιδιωτική κλινική Ιπποκράτης, όπου εργαζόταν το τελευταίο ενάμισι έτος, εργαζόταν στην ιδιωτική κλινική Παναγία η Οδηγήτρια – ως γιατρός αυτής της κλινικής είχα προσωπική εικόνα για την επάρκειά της. Η απόλυσή της το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης από τη διεύθυνση του Ιπποκράτη την αιφνιδίασε και την τάραξε, όπως τουλάχιστον μου μετέφερε κατά τη συνομιλία μας εκείνη την ημέρα, διότι δεν της είχε γίνει καμία παρατήρηση και καμία επίπληξη, ούτε γραπτή ούτε προφορική από τους προϊσταμένους της για την εργασία της» αναφέρει ο κ. Λιβανός, επικαλούμενος την επαγγελματική και συγγενική σχέση που έχει με την απολυμένη νοσηλεύτρια αλλά και τις συνομιλίες τους μετά το συμβάν της απόλυσης.

Τι έγραφε η επίμαχη ανάρτηση του γιατρού

Σημειώνεται πως η νοσηλεύτρια κοινοποίησε ανάρτηση του κ. Λιβανού, ο οποίος είχε γράψει το εξής: «Χαιρετίζω τους φίλους μου αριστερούς και «προοδευτικούς» Χανιώτες που επέλεξαν και έστειλαν έναν απαίδευτο φασιστάκο να τους εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο. Για το άλλο το παλικαράκι που τον έκανε υπουργό και τον κρατάει ακόμη είναι της ίδιας συνομοταξίας οπότε τα σχόλια περιττά».



Κλείσιμο
Λίγες ώρες μετά, η νοσηλεύτρια κλήθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου και ενημερώθηκε για την απόλυσή της. Το γεγονός δημοσιοποίησε ο κ. Λιβανός μέσω Facebook , χωρίς να αποκαλύπτει τα στοιχεία της εργαζόμενης: «Μια φίλη και μακρινή συγγενής μου έκανε σήμερα το πρωί το λάθος να κοινοποιήσει την ανάρτηση μου για τον αξιότιμο υπουργό μας. Το μεσημέρι απολύθηκε για το λάθος της αυτό, όπως της εξήγησαν με περίσσιο θράσος. Κάποιοι θα ζητήσουν συγνώμη από τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο, γιατί κάναμε πολύ υπομονή μαζί τους και δεν τους άξιζε ούτε η υπομονή ούτε η ευγένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός.




Ενώ την απέλυσαν της είπαν «ότι είναι πολύ καλή στη δουλειά της»

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Λιβανό, η ανακοίνωση της κλινικής βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με όσα διημείφθησαν μεταξύ της νοσηλεύτριας και της διεύθυνσης του «Ιπποκράτη» το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης.

«Με βάση τα όσα μετέφερε η νοσηλεύτρια σε μένα και σε έναν άλλο συνάδελφό μου, την κάλεσαν και της είπαν πως απολύεται και πως λυπούνται για αυτήν την εξέλιξη καθώς είναι πολύ καλή στη δουλειά της. Όταν εκείνη ρώτησε γιατί, τής άφησαν σαφείς αιχμές για την ανάρτηση και τη θέση που παίρνει στο θέμα. Με αυτά τα δεδομένα την απομάκρυναν» υποστηρίζει ο καρδιολόγος, κ. Λιβανός.

Στην κλινική εργάζονται η σύζυγος και ο συμφοιτητής και κουμπάρος του κ. Πολάκη

Από την πλευρά της, η κλινική «Ιπποκράτης» διαψεύδει κατηγορηματικά πως η απόλυση της εργαζόμενης σχετίζεται με την υπόθεση Πολάκη και την επίμαχη ανάρτηση του κ. Λιβανού. Αντιθέτως, επιμένει ότι η νοσηλεύτρια είχε υποπέσει σε παραβατικές συμπεριφορές κατά την άσκηση των καθηκόντων της, και μάλιστα κατ' επανάληψη. Βεβαίως, πρέπει να αναφερθεί πως το όνομα «Πολάκης» ακούγεται συχνά μέσα στην κλινική, παρότι οι επικεφαλής της επιχειρούν να «αποτινάξουν» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας από τη λειτουργία της. Κι αυτό διότι σε αυτήν την κλινική εργάζονται δύο πρόσωπα που έχουν βασικό ρόλο στη ζωή και το έργο του κ. Πολάκη, η σύζυγός του, κυρία Θεοδώρα Τσούκα, πνευμονιολόγος, και ο συμφοιτητής και κουμπάρος τους, κ. Βασίλης Νιάκας, χειρουργός. Ο τελευταίος μάλιστα είχε τοποθετηθεί από τον κ. Πολάκη στο ΔΣ του ΕΚΑΒ το 2016.

«Τα αναφερόμενα από μερίδα των ΜΜΕ στοιχεία είναι ψευδή και ανυπόστατα. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ νοσηλεύτρια απολύθηκε για παραβατικές συμπεριφορές κατά την άσκηση των καθηκόντων της διότι κατ’ επανάληψη είχε υποπέσει σε νοσηλευτικά λάθη. Για αυτά της είχαν γίνει επανειλημμένες προφορικές παρατηρήσεις τόσο από την προϊστάμενη – διευθύνουσα της κλινικής όσο και από την ίδια την διοίκηση. Τα καταγγελθέντα είναι αβάσιμα, συκοφαντικά για εμάς και σε καμία περίπτωση δεν είχαμε γνώση της συγκεκριμένης ανάρτησης στο διαδίκτυο. Τη συκοφαντική δυσφήμιση της κλινικής τη θεωρούμε υποβολιμαία και εξυπηρετεί δυστυχώς ιδιοτελή συμφέροντα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της κλινικής.

Ερωτήματα για την απόλυση της νοσηλεύτριας


Εκπρόσωποι νοσηλευτών ενώσεων με τους οποίους μίλησε το protothema.gr διατυπώνουν ωστόσο κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με το ζήτημα της συναδέλφου τους: Σε τι συνίστανται οι παραβατικές συμπεριφορές κατά την άσκηση των νοσηλευτικών καθηκόντων; Εφόσον είχε υποπέσει σε νοσηλευτικά λάθη, και μάλιστα κατ΄ επανάληψη, όπως υποστηρίζει η κλινική, ποια ήταν η στάση των προϊσταμένων της; Στις επανειλημμένες παραβατικές συμπεριφορές η αντίδραση των αρμοδίων ήταν οι προφορικές παρατηρήσεις; Με αυτόν τον τρόπο διαφυλασσόταν η σωστή άσκηση του νοσηλευτικού έργου και η λειτουργία της κλινικής;


Ο κ. Νιάκας, πάντως, ακολουθώντας την προσφιλή αντίδραση του συναδέλφου και κουμπάρου του, κ. Πολάκη, έσπευσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της κλινικής να αναρτήσει στον λογαριασμό του στο facebook τη θέση του σε σχέση με την απόλυση: «Περιμενω απο την Νοσηλευτρια που απολυθηκε μετα απο παρεμβαση απο την εργασια της να διαψευσει δημοσια τα fake news..!!!Θα ακολουθησει η νομιμη διαδικασια..φασιστακια..!!!».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης