Πάσχα: Στο «κόκκινο» η κίνηση στις εθνικές οδούς, σε ΚΤΕΛ, λιμάνια και τρένα - Αναχωρούν οι εκδρομείς

Πάσχα: Στο «κόκκινο» η κίνηση στις εθνικές οδούς, σε ΚΤΕΛ, λιμάνια και τρένα - Αναχωρούν οι εκδρομείς

Δείτε πού έχει κίνηση αυτή την ώρα - Μποτιλιαρισμένοι οι δρόμοι στην Αθηνών-Κορίνθου, Αθηνών-Λαμίας, Κηφισό, Πειραιά, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας - Φεύγουν άρον άρον για το Πάσχα από την πρωτεύουσα - Δείτε αναλυτικούς χάρτες μέσα απο την Google

kinisi_pasxa
Στο «κόκκινο» βρίσκεται η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας και στις εθνικές οδούς, καθώς οι εκδρομείς του Πάσχα εγκαταλείπουν με κάθε μέσο την πρωτεύουσα. Ιδιαίτερα αυξημένη καταγράφεται η κίνηση αυτή την ώρα, μεσημέρι Μεγάλης Πέμπτης, ώρα 15:00, στους σταθμούς των ΚΤΕΛ (Κηφισού και Λιοσίων), στα τρένα, αλλά και στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, μετ' εμποδίων πραγματοποιείται η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου στην έξοδο από Δαφνί έως διυλιστήρια, στην Αθηνών - Λαμίας επίσης στην έξοδο έως Αχαρνών, αλλά και στον Κηφισό στο ύψος των ΚΤΕΛ.

Μποτιλιαρισμένοι είναι οι δρόμοι και στο κέντρο της Αθήνας, Σταδίου, Πανεπιστημίου και χαμηλά στο ύψος της Ερμού, καθώς και σήμερα, υπενθυμίζεται ότι ισχύει το συνεχές εορταστικό ωράριο.

Αυξημένη καταγράφεται και η κίνηση των εκδρομέων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στις εθνικές οδούς αυξάνεται σταδιακά και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες.

Τους ταξιδιώτες συνοδέυει η αφρικανική σκόνη αλλά, κατα τα άλλα, ο καιρός προμηνύεται καλός. 

Κλείσιμο
xartis_google_megali_pempti
Η κίνηση στην Αθήνα από τον χάρτη της Google, ώρα 15:00


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την Τροχαία, από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 32.000 οχήματα έχουν περάσει από την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, ενώ από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας έφυγαν 26.000 αυτοκίνητα.

Κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά εκεί όπου από νωρίς το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία, καθώς οι εκδρομείς που θα κάνουν Πάσχα στα ελληνικά νησιά αναχωρούν με τα πλοία.

Σήμερα από τον Πειραιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν 21 δρομολόγια από τις 7 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι και τις 9 το βράδυ, ενώ από Ραφήνα θα αναχωρήσουν για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο οκτώ πλοία.

Αναφορικά με την αεροπορική κίνηση και αυτή είναι ενισχυμένη, καθώς από σήμερα έως και την Τετάρτη του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί 3.942 πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» παρουσιάζοντας διψήφια (αλλά χαμηλή) αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 565 πτήσεις εκ των οποίων οι 12 είναι έκτακτες και τσάρτερ. Τη Μεγάλη Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 589 πτήσεις εκ των οποίων οι επτά έκτακτες πτήσεις. Το Μεγάλο Σάββατο θα διακινηθούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας 541 πτήσεις (6 έκτακτες), την Κυριακή του Πάσχα 544 πτήσεις (10 έκτακτες). Τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν 575 πτήσεις, (4 έκτακτες) την Τρίτη 546 (8 έκτακτες) και την Τετάρτη 582 εκ των οποίων οι έξι έκτακτες/τσάρτερ. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί τους οποίους θα επισκεφθούν οι ταξιδιώτες φέτος είναι η Σαντορίνη, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος, η Πάρος και η Χίος. Για το εξωτερικό τη μεγαλύτερη πασχαλινή ζήτηση εμφανίζουν η Λάρνακα, το Λονδίνο, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Σμύρνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης