Καιρός Πάσχα: Αφρικανική σκόνη «πνίγει» όλη τη χώρα - Δείτε τους χάρτες

Καιρός Πάσχα: Αφρικανική σκόνη «πνίγει» όλη τη χώρα - Δείτε τους χάρτες

Η πρόγνωση του καιρού  μέχρι και την Πρωτομαγιά: Πότε υποχωρεί η σκόνη  -  Με τι καιρικές συνθήκες θα επιστρέψουν οι εκδρομείς - Ενημερωθείτε για την κίνηση  στο Λεκανοπέδιο Αττικής και στις εθνικές οδούς

skoni_ditiki_ellada
Το σκηνικό του καιρού για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη δεν παρουσιάζει μεγάλες διαφοροποιήσεις από τις προηγούμενες ημέρες, με συννεφιά, σκόνη και τοπικές λασποβροχές σε όλη τη χώρα. Αφρικανική σκόνη «πνίγει» και σήμερα όλη τη χώρα, καθώς συνεχίζεται η παρουσία σημαντικών συγκεντρώσεων, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να καταγράφονται στη δυτική Ελλάδα.

Και την  Μεγάλη Παρασκευή, αναμένεται συνέχιση του φαινομένου με υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης να επηρεάζουν ακόμα και περιοχές της βόρειας Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του βορείου Αιγαίου, όπως καταγράφεται στους χάρτες με αποχρώσεις του καφέ και του κόκκινου.

dust_gr-9

dust_gr-17

Κλείσιμο
«Ακριβοθώρητος» θα είναι ο ήλιος μέχρι το Μεγάλο Σάββατο λόγω της σκόνης από τη Βόρεια Αφρική όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Ήλιο θα δούμε από την Κυριακή του Πάσχα» είπε, προσθέτοντας για την πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών ότι «στις περισσότερες περιοχές της χώρας υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να βρέξει και αυτό μόνο στις πολύ ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας».

Για την Κυριακή του Πάσχα ο μετεωρολόγος προβλέπει αρκετά διαστήματα με ήλιο «γιατί θα έχει αραιώσει αρκετά η σκόνη από το βοριαδάκι» και «βροχές μόνο στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας».

Υποχώρηση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένουμε από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Με αφρικανική σκόνη η έξοδος των εκδρομέων, με καλοκαιρία η επιστροφή

Με την αφρικανική σκόνη να κυριαρχεί στο σκηνικό του καιρού μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο και τον καιρό την Κυριακή του Πάσχα να είναι γενικά καλός σε ολόκληρη τη χώρα, το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας και φυσικά τον καιρό που θα έχουμε την Πρωτομαγιά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο καιρός αναμένεται να είναι καλός σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να μην παρουσιάζει ιδιαίτερη μεταβολή. Την Τρίτη ο καιρός θα συνεχίσει να είναι γενικά αίθριος, ενώ και την Πρωτομαγιά δεν αναμένονται αλλαγές σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.

Με τι καιρό θα σουβλίσουμε 

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια 
ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. 

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. 

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 βαθμιαία στα νότια έως 6 
μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. 



kairos_deutera_tou_pasxa



Δευτέρα του Πάσχα 29-04-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα
τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα  ανατολικά νότιοι, 4 με 5 βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

xartis_deutera


Τρίτη 30-04-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά  αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς
όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη  χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά νότιοι, 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.
xartis_triti


triti_ellada_kairos



Από πού προέρχεται η σκόνη;

Με τη χρήση υπολογιστικών εργαλείων, τα οποία λαμβάνουν υπόψη την ατμοσφαιρική κυκλοφορία, εντοπίζονται οι πηγές προέλευσης της σκόνης που επηρεάζει τη χώρα μας.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή της Λιβύης, λόγω του συνδυασμού των χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο με τις υψηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οδηγεί στην ανύψωση μεγάλης ποσότητας σκόνης και μεταφορά της προς τη χώρα μας. Η καθίζηση της σκόνης τις επόμενες ώρες και φαινόμενα λασποβροχής θα μειώσουν εκ νέου την ορατότητα σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 κυρίως στη Νότια Ελλάδα.

skoni3__1_


Η κίνηση αυτή την ώρα, 13:00, στην Αθήνα

Την ίδια ώρα, χωρίς προβλήματα διεξάγεται  η κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας. Ομαλή είναι η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας και στο λιμάνι του Πειραιά, εκεί όπου νωρίς το πρωί τα οχήματα κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες. Προβλήματα καταγράφονται μόνο στην Εθνική Οδό Αθηνών  -  Κορίνθου στην έξοδο, από Δαφνί έως Διυλιστήρια. 

traffic_pempti
Δείτε LIVE την κίνηση ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης