«Γέφυρες» Ιερώνυμου σε Βαρθολομαίο: Ο Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο στις 23 Μαΐου

«Γέφυρες» Ιερώνυμου σε Βαρθολομαίο: Ο Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο στις 23 Μαΐου

Αναθερμαίνονται οι σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποδέχθηκε την «χείρα φιλίας» που του έτεινε ο Αρχιεπίσκοπος και θα τελέσει τα εγκαίνια Κέντρου Γεροντολογίας στο Δήλεσι Βοιωτίας στις 23 Μαΐου

Gdew
Ευκαιρία «αδελφικής αναστροφής, αναθέρμανσης των σχέσεών μας και συζήτησης θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος για το κοινό καλό» χαρακτηρίζει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος την επερχόμενη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Στην επιστολή με την οποία αποδέχεται την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος να τελέσει τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας στο Δήλεσι Βοιωτίας στις 23 Μαΐου ο Οικουμενικός Πατριάρχης δείχνει και ο ίδιος να επιθυμεί να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στην Αθήνα και το Φανάρι.

«Ευχαριστούμε για την λεπτότητα να μη μας στείλετε ταχυδρομικώς την πρόσκληση αλλά να την αποστείλετε μέσω του πολύτιμου συνεργάτη σας Πρωτοσυγκέλλου Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών, τον οποίο εκτιμούμε πολύ» υπογραμμίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτηρίζει δε το έργο που πρόκειται να εγκαινιάσει, «συγκεκριμένη και απτή απόδειξη του ενδιαφέροντος και της μέριμνας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους συνανθρώπους μας ιδιαίτερα σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό».

letter00
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης