Δύο τόνους ακατάλληλα τρόφιμα κατέσχεσε ο ΕΦΕΤ

Δύο τόνους ακατάλληλα τρόφιμα κατέσχεσε ο ΕΦΕΤ

Σε ζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι βρέθηκαν ακατάλληλα ζαχαρώδη προϊόντα και πρώτες ύλες, ενώ σε επιχείρησε επεξεργασίας κρέατος κατασχέθηκαν ακατάλληλα εντόσθια και έντερα αμνοεριφίων

1545-22
Σε κατασχέσεις 1,953 κιλών διαφόρων τροφίμων προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων της αγοράς που διενεργεί κατά την περίοδο της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, σε βιοτεχνία ζαχαροπλαστικής στην περιοχή Περιστερίου Αττικής, κατασχέθηκαν 1.403,2 χγρ. μη ασφαλή-ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και ειδικότερα ζαχαρώδη προϊόντα, πρώτες ύλες, ενδιάμεσα και τελικά προϊόντα (ζελεδάκια, λουκούμια, χαλβάδες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, καρύδες, σιμιγδάλι, αλεύρι, σταφίδες, γλυκά του κουταλιού, μελάσα).

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής, σε επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, κατασχέθηκαν 550 χγρ. μη ασφαλή-ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και ειδικότερα 500 χγρ. εντόσθια και έντερα αμνοεριφίων και 50 χγρ. κρέας που προορίζονταν για την παραγωγή παρασκευασμάτων κρέατος. Ο ΕΦΕΤ θα προβεί άμεσα σε ενέργειες για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων και έθεσε τις εν λόγω επιχειρήσεις σε επιτήρηση.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι της αγοράς συνεχίζονται για τη διαπίστωση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με τις απαιτήσεις της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας και την προστασία των καταναλωτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης