«Μπόνι και Κλάιντ» έκλεψαν 29 καταστήματα στη βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλία

«Μπόνι και Κλάιντ» έκλεψαν 29 καταστήματα στη βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλία

Από το 2015 ο 30χρονος και η 23χρονη φίλη του έκλεβαν από σούπερ μάρκετ ποτά, είδη προσωπικής υγιεινής και καλλυντικά και κινητά από καταστήματα κινητής τηλεφωνίας

astynomia-peripoliko-ena
Για περισσότερο από τέσσερα χρόνια δρούσε σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας ένα ζευγάρι νεαρών με... μακριά χέρια, που ξάφριζαν εμπορεύματα από σούπερ μάρκετ και καταστήματα εμπορίας κινητής τηλεφωνίας! Ήδη εξιχνιάστηκαν 29 κλοπές προϊόντων συνολικής αξίας 18.466 ευρώ και ερευνάται αν έχουν διαπράξει και άλλες.

Μετά από πολυετή έρευνα και ανάλυση στοιχείων, διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Γρεβενών ότι χρησιμοποιήθηκε η ίδια μεθοδολογία στις 29 κλοπές που είχαν γίνει από τις 31 Ιανουαρίου του 2015 ως τις 21 Μαρτίου φέτος σε Γρεβενά, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Λάρισα, Νεάπολη Λάρισας, Φάρσαλα, Καλαμπάκα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Κοζάνη, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα και Κομοτηνή.

Έτσι, ταυτοποιήθηκαν ένας 30χρονος αλλοδαπός και μία 23χρονη Ελληνίδα, που είχαν διαπράξει μαζί τις 21 κλοπές και τις υπόλοιπες μόνος του ο άνδρας. Συνήθως, έκλεβαν από τα σούπερ μάρκετ φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, ανταλλακτικά ειδών προσωπικής υγιεινής και καλλυντικά και από τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας συσκευές κινητών. Όταν ταυτοποιήθηκαν, εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης από την ανακρίτρια Γρεβενών για διακεκριμένες κλοπές από κοινού και κατά μόνας, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Αμέσως, οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς της Ασφάλειας Γρεβενών και της Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι εντόπισαν το ζευγάρι στην Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας και τους πέρασαν χειροπέδες οδηγώντας τους στην ανακρίτρια για να απολογηθούν. Στο σπίτι όπου κατοικούν, βρέθηκαν επτά συσκευές κινητών, δύο κάρτες sim, μία συσκευασία κινητού και δέκα καλλυντικές κρέμες που κατασχέθηκαν.

Μάλιστα, προέκυψε ότι σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις, μία του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για ληστεία με ποινή κάθειρξης έξι ετών, τρεις του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης για κλοπή με συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών και δύο μηνών και μία του Πταισματοδικείου Θεσσαλονίκης για παράβαση του Κ.Ο.Κ. με ποινή κράτησης δέκα ημερών και πρόστιμο 200 ευρώ. Μετά την απολογία του, θα οδηγηθεί στις φυλακές για να εκτίσει τις ποινές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης