Έξω από το υπ. Υγείας οι καθαρίστριες από το Δρομοκαΐτειο: Απολυόμαστε παρά τις υποσχέσεις Πολάκη

Έξω από το υπ. Υγείας οι καθαρίστριες από το Δρομοκαΐτειο: Απολυόμαστε παρά τις υποσχέσεις Πολάκη

Πριν από έναν μήνα ο Παύλος Πολάκης τους είχε ζητήσει να του δείξουν «τυφλή εμπιστοσύνη» - Τι καταγγέλλει το σωματείο των καθαριστριών

plaknew
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν από τις 8:30 οι καθαρίστριες που εργάζονται στο «Δρομοκαΐτειο» Νοσοκομείο, αφού, όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων, παρά τις δεσμεύσεις από την πλευρά του υπουργείου ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις τους, απολύονται.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο, πριν από ένα μήνα, σε συγκέντρωση των καθαριστριών έξω από το υπουργείο Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης «δεσμεύτηκε ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις τους προκειμένου να γίνει ενιαίος διαγωνισμός στα νοσοκομεία της Αττικής τα οποία έχουν εκκρεμότητες με λήξεις συμβάσεων και είναι εν αναμονή απομάκρυνσης των εργολάβων. Πέρασε ένας μήνας και η τελική απόφαση της κυβέρνησης είναι η απόλυση των καθαριστριών».

Στην προηγούμενη συγκέντρωση ο Παύλος Πολάκης αφού είχε απαιτήσει να του δώσουν την ντουντούκα των εργαζομένων στη συνέχεια σε έναν μονόλογό του ζήτησε από τις καθαρίστριες να του δείξουν «τυφλή εμπιστοσύνη» λέγοντας τους πως αυτός εργάζεται για τα δικαιώματά τους.

Σόου Πολάκη: Βγήκε με την ντουντούκα να πει «μόνο εγώ σας νοιάζομαι» στις καθαρίστριες


Οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτείου», προστίθεται, εργάζονται πάνω από 10 χρόνια μέσω εργολάβων και τα 4 τελευταία χρόνια με συμβάσεις που είχαν συνάψει με το νοσοκομείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης