Επιστρέφονται από αύριο πινακίδες και άδειες οδήγησης λόγω Πάσχα

1458078__1_

Δείτε σε ποιες περιπτώσεις μπορείτε να πάρετε τις πινακίδες και την άδεια οδήγησης και κυκλοφορίας

Με Απόφαση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα- Σιδηροπούλου, επιστρέφονται από αύριο, Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα, Κυριακή 21 Απριλίου 2019, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:

· του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και

· της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018.

Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Maikos

Νοντασς κόψε το ποτό σε πιο χωριό πας και έχει 3 φανάρια και τα παραβιάζεις κιόλας και ευτυχώς που έχεις ζαντολάστιχα και τα δείχνεις σκέψου τη αμάξι έχεις πιο ακριβά θα είναι τα ζαντολάστιχα από το αμάξι

nontasss o grigoros

εγω που εφαγα κλήση για 3 κόκκινα πού πέρασα σε σειρά κατα λάθος ,που δεν σταμάτησα σε σημα τροχονόμου κ με κυνηγησαν για 65 χλμ κ με επιασαν να εχω πιεί 5 μπουκάλια τζώνι ....δικαιούμαι να πάρω πινακίδες για να πάω το πάσχα στο χωριό να κάνω την φιγούρα μου για να δείξω στούς βλάχους τα νέα μου ζαντολάστιχα ?

Βέβαια

Και έξτρα μπόνους αρνί και κοκορέτσι δωρεάν.

Victor

Κανονικά τις μέρες των γιορτών θα έπρεπε να διπλασιάζονται τα πρόστιμα.

Εδώ γελάμε

Ήθελα να ήξερα οι Υπουργοί που τόσα χρόνια υπογράφουν αυτές τις αποφάσεις, μπήκαν στο κόπο να σκεφτούν μήπως κάνουν λάθος;Τόση ελαφρότητα;

Mike

Και έτσι η χώρα ξανά προς τη δόξα τραβά για την κα υπουργό!! Μη ζητάτε τότε να αλλάξει νοοτροπια ο πολίτης... (Από το κεφαλι βρωμάει το ψαρι).

.

Αυτή η αηδία πρέπει επιτέλους να καταργηθεί. Γελάνε και στο Μπουρούντι με την ξεφτίλα μας.

CHRIS

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ .ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ .ΕΝΑ ΑΡΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

KOK

Αναφέρεται στον ΚΟΚ ότι σε περίπτωση εορτών σας επιστρέφουμε τις πινακίδες κυκλοφορίας και τις άδειες οδήγησης; Χαλαρότητα σε όλα.

Ντίνος

Πρέπει να πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, κάποιος που αποδεδειγμένα έχει πρόβλημα εφαρμογής των κανονισμών, να του δίνεται η δυνατότητα να τους ξαναπαραβιάσει κατά την περίοδο που οι δρόμοι είναι γεμάτοι αυτοκίνητα. Μνημόνια μέχρι να βγάλουν παράθυρα οι πυραμίδες της Γκίζας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης