Κεραυνός στην Ακρόπολη - Τέσσερις τραυματίες

Κεραυνός στην Ακρόπολη - Τέσσερις τραυματίες

Κεραυνός χτύπησε στα εκδοτήρια των εισιτηρίων στην Ακρόπολη και διέλυσε το αλεξικέραυνο - Στον Ευαγγελισμό δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες υποβάλλονται σε καρδιολογικό έλεγχο - Ελαφρά τραύματα φέρουν δύο νεαρoί τουρίστες - Έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος για λόγους ασφαλείας

acropoles_keraunos_art
Κεραυνός χτύπησε περίπου στις 4.30 το απόγευμα στα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Ακρόπολη με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστες. Όλοι διακομίσθηκαν στον Ευαγγελισμό. Από τον κεραυνό διαλύθηκε το αλεξικέραυνο. Ο αρχαιολογικός χώρος εκκενώθηκε και έκλεισε για λόγους ασφαλείας. 

Οι δύο τουρίστες φέρουν τραύματα από τα τζάμια που έσπασαν από το κουβούκλιο των εκδοτηρίων,  στην περιοχή του Ερεχθειου, ενώ επί τόπου μετέβη το ΕΚΑΒ. Οι δύο αρχαιοφύλακες είναι 24 και 52 ετών και υποβάλλονται σε καρδιολογικό έλεγχο, από το φόβο ο κεραυνός (η εκκένωση του ηλεκτρικού φορτίου) να έχει προκαλέσει καρδιολογικά προβλήματα). Και οι δύο γυναίκες θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, όπως γίνεται σε περιπτώσεις ηλεκτροπληξίας, για έλεγχο τυχόν αρρυθμιών που μπορεί να εμφανισθούν. Οι δύο τουρίστες φέρουν ελαφρά τραύματα από τα θραύσματα από το κουβούκλιο. Πρόκειται για  μία σκανδιναβή και έναν κορεάτη.

Ο κεραυνός διέλυσε το αλεξικέραυνο και το κουβούκλιο, όπως είπε στο protothema.gr ο Γ. Μαυρικόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα παραμείνει κλειστός για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας. Ο κεραυνός σύμφωνα με την ανακοίνωση έπεσε στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο και ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία πλήττει πολλές περιοχές της Αττικής με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες καταιγίδες και το χαλάζι. Μόλις χθες μάλιστα, σύμφωνα με το meteo.gr έπεσαν 11.000 κεραυνοί σε όλη την Ελλάδα  - οι 700 στην Αττική.

acropoles_keraunos2
acropoles_keraunos
acropoles_keraunos5
acropoles_keraunos4
acropoles_keraunos3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης