Λήστευαν και έκλεβαν από το 2013 στην κεντρική Μακεδονία!

Λήστευαν και έκλεβαν από το 2013 στην κεντρική Μακεδονία!

Τουλάχιστον πέντε χρόνια κράτησε η δράση της σπείρας των κακοποιών, πριν την εξάρθρωσή της

astinomia-opla
Τουλάχιστον πέντε χρόνια, από τον Απρίλιο του 2013 ως και τον Φεβρουάριο του 2018, κράτησε η δράση μιας σπείρας κακοποιών που διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Πέλλας, της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης, όπου χτυπούσαν από περίπτερα μέχρι και εκκλησίες πάντα με κλεμμένα οχήματα!

Οι πολυετείς έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πέλλας έφεραν αποτέλεσμα και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία εννέα ανδρών ηλικίας 26 ως 54 χρόνων, οι οποίοι εναλλάσσονταν μεταξύ τους στις καταδρομικές επιχειρήσεις τους από τις οποίες άρπαζαν μετρητά, καπνικά προϊόντα και άλλα αντικείμενα, ακόμη και ολόκληρα χρηματοκιβώτια. Σε όλες τις περιπτώσεις, φορούσαν κουκούλες και γάντια και χρησιμοποιούσαν οχήματα που έκλεβαν λίγο πριν και τα οποία στη συνέχεια κατέστρεφαν πυρπολώντας τα ή τα εξαφάνιζαν βυθίζοντάς τα σε αρδευτικά κανάλια!

Οι κακοποιοί είχαν ληστέψει με την απειλή όπλων δυο περίπτερα και ένα κατάστημα από τα οποία άρπαξαν χρήματα και καπνικά προϊόντα, ενώ είχαν χτυπήσει άλλον έναν ιδιοκτήτη περιπτέρου για να αρπάξουν τις εισπράξεις του. Επιπλέον, είχαν διαρρήξει δυο καταστήματα και δυο εκκλησίες από τα οποία «σήκωσαν» τέσσερα χρηματοκιβώτια που είχαν μέσα χρηματικά ποσά και λαχεία. Η λεία τους σε μετρητά είχε φτάσει τα 44.500 ευρώ, ενώ η αξία των τσιγάρων και λαχείων υπολογίστηκε σε 79.000 ευρώ!

Στο διάστημα της δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποίησαν έξι κλεμμένα οχήματα, τέσσερα από τα οποία εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ διαπιστώθηκε ότι μέρος των κλεμμένων τσιγάρων παραδόθηκε σε έναν 44χρονο για να τα πουλήσει και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών, όπως και αυτή που σχηματίστηκε σε βάρος εννέα κακοποιών για σύσταση συμμορίας σε βαθμό κακουργήματος, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξιχνιαστεί πλήρως η δράση τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης