Α. Κωνσταντάτος: Ο Αθηναίος θέλει λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα

Α. Κωνσταντάτος: Ο Αθηναίος θέλει λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη λέει για τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων: Έχει δυο βασικά προσόντα είναι νέος και ταυτόχρονα έμπειρος στην τοπική αυτοδιοίκηση

konst_arthroo1
Τον γνωρίσαμε ως έναν από τους πλέον επιτυχημένους δημοσιογράφους, που τώρα είναι έτοιμος πλέον να περάσει στην ...απέναντι όχθη, αυτή της πολιτικής και συγκεκριμένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος ο οποίος ήρθε από την Κεφαλονιά στην Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια ως φοιτητής, αποδέχτηκε την πρόταση που του έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος .

Μιλώντας στο protothema.gr, ο Ανδρέας Κωνσταντάτος εξήγησε τι ήταν εκείνο που τον ...οδήγησε στον κ. Μπακογιάννη για τον δήμο της Αθήνας.

«Άκουσα μια ημέρα τον Κώστα Μπακογιάννη να λέει πως το Πολυτεχνείο πρέπει να το μετατρέψουμε σε μουσείο για να τελειώνει όλη αυτή η ιστορία με τα καθημερινά πια επεισόδια. Και λέω, κοίτα να δεις, ένας νέος άνθρωπος έρχεται και καταθέσει  μια πρόταση που δεν έχει καταθέσει άλλος. Η πρόταση είναι  πως με τη μετατροπή του Πολυτεχνείου σε Μουσείο, τη μεταφορά σε αυτό των κρυμμένων, στα υπόγεια του διπλανού μουσείου, αρχαιοτήτων, με την αξιοποίηση του γύρω χώρου, η περιοχή θα γίνει επισκέψιμη, για τουρίστες και κατοίκους. Και εκεί που μπαίνουν οι νοικοκυραίοι, φεύγουν οι παράνομοι».

Για τον Κώστα Μπακογιάννη λέει πως είναι ένας άνθρωπος που εύκολα μπορεί να σε συνεπάρει με το σχέδιο και το όραμά του: «Έχει δυο βασικά προσόντα είναι νέος και ταυτόχρονα έμπειρος στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε αντίθεση με τους βασικούς του αντιπάλους που έχουν εμπειρία μόνο στην κεντρική εξουσία ως πρώην υπουργοί».

konst2
konst1
Κλείσιμο


«Είπα το ναι, γιατί με ενδιαφέρει η Αθήνα, μια πόλη που αγαπάς παράφορα αλλά ταυτόχρονα συχνά σε πληγώνει, μια πόλη που αξίζει να είναι η πρώτη αλλά καταλήγει εγκαταλειμμένη, αρκεί κανείς να γυρίσει τις γειτονιές της, να περπατήσει στα πεζοδρόμια της με κίνδυνο να σπάσει το πόδι του... Εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε από τη πλευρά που αναδεικνύει τα προβλήματα, ασκεί κριτική, προτείνει λύσεις αλλά δεν μπορεί να τα θεραπεύσει. Τώρα θέλω να περάσω από την άλλη πλευρά, την πλευρά εκείνη που σκύβεις στα προβλήματα και που προσπαθείς να τα λύσεις, της ...εφαρμοσμένης πολιτικής».

Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό την προεκλογική εκστρατεία περπατώντας τις γειτονιές της Αθήνας ώστε να τον γνωρίσει ο κόσμος. «Αν δεν περπατήσεις γειτονιά-γειτονιά δεν  πρόκειται να γνωρίσεις τα προβλήματα. Υπάρχουν γειτονιές που είναι τριτοκοσμικές, που έχουν εγκαταλειφθεί, άλλες που έχουν καταληφθεί, όπως τα Εξάρχεια. Υπάρχουν περιοχές που έχουν αλλάξει, λόγω των μεταναστευτικών ρευμάτων, που έφθασαν στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Και στους κατοίκους αυτών των περιοχών ο δήμος, ο δήμαρχος, θα πρέπει να είναι κοντά τους. Μπορεί να μην έχει εξουσίες να λύσει τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, αλλά μπορεί να ασχοληθεί με την καθαριότητα των δρόμων, την ανάπλαση πλατειών, το πλύσιμο των πεζοδρομίων,
την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας».

«Αυτά είναι και τα προβλήματα, των άλλων διαμερισμάτων. Καθαριότητα, φωτισμός των δρόμων, προσβασιμότητα στα πεζοδρόμια, παιδικές χαρές καθαρές και ασφαλείς. Ξέρετε οι πολίτες όταν βγουν από την πόρτα της πολυκατοικίας τους θέλουν έναν δρόμο καθαρό, κάδους που να μην μυρίζουν, πεζοδρόμια για να περπατήσουν και ασφάλεια για να μην κλειδώνονται στα σπίτια τους μετά τη δύση του ηλίου».

Όπως επισήμανε ο κ. Κωνσταντάτος ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Αθήνα, είναι το παρεμπόριο που «σκοτώνει» τους επιχειρηματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Το παρεμπόριο έχει τσακίσει οικονομικά τους επιχειρηματίες. Κυκλώματα που δρουν από το Πολυτεχνείο και την ΑΣΟΕΕ που πουλούν τα παράνομα προϊόντα τους, κάνουν σύμφωνα με τους εμπόρους, τζίρο δισεκατομμυρίων και από αυτά ούτε ένα ευρώ δεν πηγαίνει στο κράτος και στο δήμο, ενώ χάνουν και οι έμποροι που πληρώνουν φόρους, μισθούς και ενοίκια. Ο Δήμος δεν είναι σερίφης να επιβάλει το νόμο και την τάξη, αλλά ένας δήμαρχος μπορεί να συνεργαστεί με την κεντρική εξουσία για αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα».

Ο κ. Κωνσταντάτος πιστεύει πως ο Κώστας Μπακογιαννης μπορεί να πετύχει εκεί που άλλοι απέτυχαν. «Έχει την εμπειρία, έχει τη θέληση και το σχέδιο, είναι νέος και έχει όρεξη για δημιουργία, ώστε η Αθήνα να γίνει η πόλη που αξίζουμε και θέλουμε, μια πόλη που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της, μια πόλη που θα σηκώσει το ανάστημα της στον κόσμο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης