Διαρρήκτης ξάφρισε νεαρούς στην Ιεράπετρα παριστάνοντας τον αστυνομικό

Διαρρήκτης ξάφρισε νεαρούς στην Ιεράπετρα παριστάνοντας τον αστυνομικό

Ο 29χρονος «μαϊμού» αστυνομικός συνελήφθη τελικά για... άλλο λόγο

astinomia-opla
Η εξιχνίαση της διάρρηξης σε ένα περίπτερο στην Ιεράπετρα, βοήθησε τους αστυνομικούς της Ασφαλείας να εξιχνιάσουν την περίεργη κλοπή από έναν άνδρα που παρίστανε τον... συνάδελφό τους και ξάφρισε έναν από τους τρεις νεαρούς που σταμάτησε δήθεν για έλεγχο στοιχείων!

Ήταν την περασμένη Πέμπτη, όταν ο άγνωστος -τότε- άνδρας που προσποιήθηκε τον αστυνομικό έκανε σωματική έρευνα σε τρεις 18χρονους Έλληνες μαθητές και έπειτα τους άφησε να φύγουν. Ωστόσο, ο ένας διαπίστωσε ότι τα χρήματα που είχε στην τσέπη του είχαν κάνει φτερά. Αμέσως οι τρεις νεαροί κατήγγειλαν το περιστατικό και ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπιστεί ο «μαϊμού» αστυνομικός.

Ο 29χρονος Έλληνας δράστης συνελήφθη τελικά για... άλλο λόγο, την περασμένη Τρίτη, λίγες ώρες μετά την διάρρηξη που διέπραξε στο περίπτερο μιας 51χρονης σε περιοχή του δήμου Ιεράπετρας από το οποίο άρπαξε χρήματα, καπνικά είδη και διάφορα άλλα προϊόντα συνολικής αξίας άνω των 500 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του μαζί με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και διαρρηκτικά εργαλεία.

Στην προανάκριση προέκυψε ότι αυτός είχε ξαφρίσει τον μαθητή παριστάνοντας τον αστυνομικό κι έτσι στην αρχική δίωξη για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λασιθίου του άσκησε και συμπληρωματική με νέες κατηγορίες για κλοπή και αντιποίηση αρχής. Η προανάκριση συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί αν είχε διαπράξει και άλλα αδικήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης