«Βροχή» οι απάτες με θύματα επιχειρηματίες στα Δωδεκάνησα!

«Βροχή» οι απάτες με θύματα επιχειρηματίες στα Δωδεκάνησα!

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει το φαινόμενο με τις τηλεφωνικές απάτες σε βάρος επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τουρισμό

scam-phone
Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει το φαινόμενο με τις τηλεφωνικές απάτες σε βάρος επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τουρισμό στα Δωδεκάνησα από επιτήδειους που τους υπόσχονται επιδοτήσεις για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών τους και τους ζητούν μεγάλα ποσά ως εγγύηση! Από την αρχή του 2019, θύματα έχουν πέσει και απλοί πολίτες.

Άλλος ένας ιδιοκτήτης τουριστικών καταλυμάτων, αυτή τη φορά στην Κάρπαθο, έπεσε θύμα ενός αγνώστου που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, προσποιήθηκε ότι είναι υπάλληλος τραπεζικού υποκαταστήματος και του υποσχέθηκε επιδότηση με μεγάλο χρηματικό ποσό. Έτσι, τον έπεισε να καταβάλει 6.400 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε. Από τότε, διέκοψε κάθε επικοινωνία και το θύμα κατήγγειλε την απάτη στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, που διενεργεί έρευνα για να εντοπίσει τον δράστη.

Η υπόθεση αυτή δεν είναι η πρώτη με την οποία ασχολείται η ΕΛ.ΑΣ.. Στις 21 Μαρτίου, ο ιδιοκτήτης μιας τουριστικής επιχείρησης στη Λέρο κατήγγειλε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ότι τον εξαπάτησε άγνωστος που του τηλεφώνησε ως τραπεζικός και τον έπεισε να καταθέσει 5.000 ευρώ σε λογαριασμό για να εξασφαλίσει πολλαπλάσια επιδότηση.

Στις 13 Μαρτίου, μια γυναίκα από την Κω που είχε πάθει ζημιές το σπίτι της από σεισμό, κατήγγειλε στην Ασφάλεια ένα παρόμοιο περιστατικό. Και αυτή τη φορά, άγνωστος «μαϊμού» τραπεζικός της έταξε επιδότηση για αποκατάσταση των ζημιών από φυσικές καταστροφές και την έπεισε να καταθέσει σε λογαριασμό 5.500 ευρώ.

Στις 12 Φεβρουαρίου, άλλος ένας ιδιοκτήτης τουριστικών καταλυμάτων στη Ρόδο κατήγγειλε στην Ασφάλεια ότι άγνωστος τον κάλεσε τηλεφωνικά, προσποιήθηκε ότι είναι διευθυντικό στέλεχος τράπεζας και τον έπεισε να καταβάλει 3.000 ευρώ με σκοπό την χορήγηση προεγκεκριμένης επιδότησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

Και στις 31 Ιανουαρίου, σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια της Κω για απάτη με την ίδια μέθοδο με θύμα μια γυναίκα, στην οποία τηλεφώνησε άγνωστος παριστάνοντας το στέλεχος τραπεζικού οργανισμού και την έπεισε να καταθέσει 5.000 ευρώ σε λογαριασμό, με την υπόσχεση ότι δικαιούνταν επιστροφή μεγαλύτερου ποσού από ασφαλιστικές εισφορές της εργασίας της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης