Λάρνακα: Τουρκοκύπριος απειλούσε να αυτοπυρποληθεί στη στέγη του σπιτιού του

Λάρνακα: Τουρκοκύπριος απειλούσε να αυτοπυρποληθεί στη στέγη του σπιτιού του

Ο Τουρκοκύπριος αντέδρασε στο διάταγμα έξωσης του από σπίτι που ανήκει στο υπουργείο εσωτερικών και προορίζεται για τη στέγαση Ελληνοκυπρίων προσφύγων

stegi_diamartyria
Τουρκοκύπριος 41 ετών, που είχε ανέβει το πρωί στη στέγη του σπιτιού που διαμένει στη Λάρνακα και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί, τελικώς κατέβηκε χωρίς να υλοποιήσει την απειλή του.

Ο Τουρκοκύπριος αντέδρασε στο διάταγμα έξωσης του από σπίτι που ανήκει στο υπουργείο εσωτερικών και προορίζεται για τη στέγαση Ελληνοκυπρίων προσφύγων.

Μέλη της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας με τη συνοδεία Αστυνομίας είχαν μεταβεί το πρωί στο σπίτι του Τουρκοκύπριου, στο οποίο διαμένει με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους, για να υλοποιήσουν απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για ανάκτηση της κατοικίας.

Ωστόσο αυτός λίγο πριν τις δέκα το πρωί κατάφερε να ανεβεί στην στέγη του σπιτιού του και κρατώντας ένα πλαστικό μπουκάλι με βενζίνη, απειλούσε να αυτοπυρποληθεί σε περίπτωση που οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούσαν στην ανάκτηση της κατοικίας.

Στην περιοχή μετέβησαν μέλη της αστυνομίας , ασθενοφόρο και ειδικοί διαπραγματευτές οι οποίοι για ώρες προσπαθούσαν να κατέβει από τη στέγη. Τελικά τον έπεισαν και νωρίς το απόγευμα κατέβηκε.

Ο Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «η συγκεκριμένη οικογένεια μπήκε παράνομα τον Νοέμβριο του 2018 και κατέλαβε τη κατοικία. Ο Κηδεμόνας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών είχε επανειλημμένα υποδείξει στην οικογένεια ότι πρέπει να φύγει επειδή η κατοικία θα παραχωρηθεί σε μία πάρα πολύ σοβαρή περίπτωση δικαιούχου Ελληνοκύπριου».

Κλείσιμο
Πρόσθεσε ότι «η οικογένεια αρνείτο να φύγει από το σπίτι παρά το γεγονός ότι το Γραφείο Ευημερίας είχε εισηγηθεί να τη μεταφέρει είτε σε ξενοδοχείο, είτε σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, είτε σε άλλη κατάλληλη κατοικία, αναλαμβάνοντας μάλιστα να πληρώνει και το ενοίκιο. Η οικογένεια αρνήθηκε να αποδεχθεί οποιαδήποτε από τις προτάσεις που τους έγιναν».

Ανέφερε ακόμα ότι «το Τμήμα Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών υπέδειξε στην οικογένεια τέσσερις άλλες κατοικίες, μια εκ των οποίων επιδιορθώθηκε, για να μεταφερθεί εκεί αλλά και πάλι αρνήθηκε να φύγει από το σπίτι Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από του να ανακτηθεί η κατοικία».

Ο κ. Χατζηστεφάνου πρόσθεσε πως η κατοικία δεν διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα και νερό και σημείωσε πως «ο μόνος που μπορεί να ζητήσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού είναι αυτός στον οποίο έχει νόμιμα παραχωρηθεί το σπίτι από το κράτος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης