«Χρόνια πολλά, ζήτω η Ελλάδα»: Το μήνυμα του μικρού Χρήστου από τους Αρκιούς στον ΘΕΜΑ 104,6 για την 25η Μαρτίου

«Χρόνια πολλά, ζήτω η Ελλάδα»: Το μήνυμα του μικρού Χρήστου από τους Αρκιούς στον ΘΕΜΑ 104,6 για την 25η Μαρτίου

«Νιώθω φανταστικά» είπε το μικρό αγόρι για το γεγονός ότι φέτος θα παρελάσουν μαζί του κορίτσια από το Λύκειο Ελληνίδων της Σύρου

foto-arkioi-ne1
«Πολύ χαρούμενος» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μικρός Χρήστος, ο μοναδικός μαθητής του σχολείου στο ακριτικό νησί των Αρκιών από την παρουσία του τμήματος των παραδοσιακών χορών του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου που θα παρελάσουν μαζί του τη Δευτέρα για την 25η Μαρτίου.

«Νιώθω φανταστικά» είπε ο μικρός Χρήστος για τα κορίτσια που βρίσκονται από το Σάββατο το πρωί στο νησί και, όπως είπε η δάσκαλα του μικρού αγοριού, Μαρία Τσιαλέρα θα φύγουν το μεσημέρι της Τρίτης για Πέμπτη.

Η κυρία Τσιαλέρα ζήτησε να υπάρξει μέριμνα ώστε να βοηθηθεί και ο 15χρονος αδερφός του Χρήστου, ο Παναγιώτης, ο οποίος εδώ και 3 χρόνια σταμάτησε την εκπαίδευσή του γιατί δεν υπάρχει γυμνάσιο στο νησί. «Ο Παναγιώτης όμως μου λεέι ότι θέλει να συνεχίσει τη μόρφωσή του» είπε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας τη σκληρή καθημερινότητα των κατοίκων στους Αρκιούς η κυρία Τσαλιέρα είπε «παλεύουμε για να τοποθετηθεί μόνιμμος γιατρός για να αναπτυχθεί το νησί ώστε να προσελκυθούν μόνιμοι κάτοικοι. Είναι πολύ δύσκολο να ταξιδεύεις στα νησιά ακόμα και γαι να σου μετρήσουν την πίεση».

Ο μικρός Χρήστος μαζί με τη δάσκαλά του, πάντως, δεν χάνουν το κουράγιο τους καθώς κλείνοντας τη συνέντευξη είπαν με μια φωνή «χρόνια πολλά, ζήτω η Ελλάδα».

Ακούστε τη συνέντευξη στον Νικήτα Κορωνάκη στον ΘΕΜΑ 104,6 fm

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης