Ιωάννινα: Υδροπλάνο θα «δέσει» στη λίμνη Παμβώτιδα

idroplano

Ένα υπερελαφρό διθέσιο ιδιωτικό υδροπλάνο θα «δέσει» στην Παμβώτιδα μέσα στο Σαββατοκύριακο και οι Γιαννιώτες θα έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά και να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του πτητικού μέσου

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και η Hellenic Seaplane Association που εκπροσωπεί τα ιδιωτικά υδροπλάνα στην Ελλάδα και αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Η πρόσκληση είναι για σήμερα, Σάββατο (ώρα άφιξης 11.30 – 12.00) και αύριο, Κυριακή (ώρες κοινού 10.30 – 14.00) στο πάρκο του Ναυτικού Ομίλου. Όπως υπενθυμίζει η Ένωση Ξενοδόχων σε χθεσινή της ανακοίνωση, το 2004 ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα λειτουργίας υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου. Με κύρια βάση την Κέρκυρα, τα υδροπλάνα για τέσσερα χρόνια πραγματοποιούσαν πτήσεις προς τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, την Πάτρα, την λίμνη των Ιωαννίνων, το Brindisi της Ιταλίας.

Όλα αυτά τα χρόνια δόθηκαν σαφή και ασφαλή δείγματα γραφής της αξιοπιστίας τους, καθώς δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα ούτε από τις πτήσεις τους (ξεπέρασαν τις 15.000 μεταφέροντας περισσότερους από 180.000 επιβάτες) ούτε από την λειτουργία τους. «Τα υδροπλάνα έχουν δοκιμαστεί εδώ και πολλές δεκαετίες σε πολλές ξένες χώρες και είναι αποδεδειγμένο πως μπορούν να αποτελέσουν για την χώρα μας μια αξιόπιστη λύση ως μια επιπλέον συγκοινωνιακή επιλογή», σημειώνει η Ένωση.

Προσθέτει δε πως «η ύπαρξη πιστοποιημένου υδατοδρομίου στη λίμνη Ιωαννίνων και κατ’ επέκταση η παρουσία υδροπλάνων σε αυτήν, προσθέτει μια σημαντικότατη υπεραξία, καθώς με τη χρήση αυτού του νέου μεταφορικού μέσου θα παρέχεται στους επισκέπτες της περιοχής ένας πρωτοποριακός και άκρως ελκυστικός τρόπος μετακίνησης, δίνοντάς τους επιπλέον επιλογές άφιξης και αναχώρησης. Πιο συγκεκριμένα, τα Γιάννενα θα μπορούν να συνδεθούν με εγχώριους τουριστικούς προορισμούς αλλά και με εξωχώριους και αντίστροφα και μάλιστα με απευθείας πτήσεις».


Πηγή: www.proinoslogos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

πολλές τελετές κάνουνε... κι από λειτουργία μηδέν

Τις έχουν ξανακάνει - καρμπόν - τις ίδιες τελετές. Μόνο τα ονόματα και η σειρά τους στο πρόγραμμα αλλάζει. Στον χώρο της προβλήτας του Περάματος. είναι πεταμένα ακόμα εκεί τα προηγούμενα φυλλάδια! τι φταίει και δε στρώνεται γραμμή; αφότου φτιάχτηκαν εγνατία, ιόνια και σε 2-3 χρόνια τελειώνει κι η Ε65, ξεχνάμε τα υδροπλάνα-αεροπλάνα, δεν θα μαζέψουν κόσμο. βάζω στοίχημα, ότι από την τελετή δεν θα απουσιάσουν μπέγκας καχριμάνης. κι αυτοί νομίζουν ότι θα έχουν κέρδος. 1 προς 100!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aleksia_ar

Το οκτάχρονο κορίτσι που είχε τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα φέτος το Πάσχα, αναχωρεί σε λίγες ώρες για το Αμβούργο της Γερμανίας, για να συνεχίσει την αποκατάστασή του - «Με τη βοήθεια του κόσμου καταφέραμε να συγκεντρώσουμε το ποσό των 90.000 ευρώ, με συγκινεί πολύ η ανταπόκριση του κόσμου» είπε στο protothema.gr ο πατέρας της 

2