Ελληνοκινεζική σύσκεψη στην Αθήνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Ελληνοκινεζική σύσκεψη στην Αθήνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Οι εκπρόσωποι των δύο χωρών συζήτησαν το πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς

china
Η καταπολέμησης της διαφθοράς ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης μεταξύ δεκαμελούς αντιπροσωπείας από την Κίνα και του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, όπως και παραγόντων Ελληνικών ανεξάρτητων Αρχών.

Ειδικότερα, επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Πειθαρχικής Επιθεώρησης και αναπληρωτής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εποπτείας της Κίνας Λι Σουλεΐ, επικεφαλής δεκαμελούς αντιπροσωπείας.

Ο κ. Σουλεΐ συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τη γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα, την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Άννα Ζαΐρη.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η Αναστασία Ξεπαπαδέα στην εισήγησή της υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «η διαφθορά υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και εμποδίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον υγιή ανταγωνισμό» και επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί έναντι του Ελληνικού λαού και καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για την καταπολέμηση του φαινομένου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης