Κύκλωμα απατεώνων πωλούσε ανύπαρκτα τρακτέρ

Κύκλωμα απατεώνων πωλούσε ανύπαρκτα τρακτέρ

Τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου είχαν πείσει έναν 80χρονο και έναν 41χρονο να τους καταβάλουν 1.400 και 4.000 ευρώ 

agrotiko-mixanima-ena
Έμπειροι στις διαδικτυακές απάτες ήταν ένας 64χρονος Έλληνας και δύο Ρουμάνοι συνεργοί του, που είχαν καταφέρει σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις να πουλήσουν τρακτέρ και άλλα μηχανήματα δήθεν από την Αγγλία, σε ανυποψίαστους ενδιαφερόμενους αγοραστές στην Ελλάδα.

Η έρευνα της Ασφαλείας Λαμίας ξεκίνησε μετά την καταγγελία ενός 80χρονου από τη Λοκρίδα, ότι τον περασμένο Οκτώβριο επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του άγνωστοι που του έστελναν μέσω email αντίγραφο ελληνικού διαβατηρίου και τον έπεισαν ότι διέθεταν προς πώληση έναν γεωργικό ελκυστήρα που βρισκόταν στην Αγγλία. Ο ηλικιωμένος έστειλε έμβασμα 4.000 ευρώ για την αγορά του τρακτέρ, αλλά δεν το παρέλαβε ποτέ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, ταυτοποιήθηκαν ο 64χρονος Έλληνας και οι δύο Ρουμάνοι, ένας 33χρονος και μια 30χρονη, οι μάλιστα είχαν εξαπατήσει το Νοέμβριο και έναν 41χρονο από τη Νικήτη Χαλκιδικής, ο οποίος κατέθεσε στον λογαριασμό τους 1.600 ευρώ για την αγορά άλλου μηχανήματος! Μάλιστα, το διαβατήριο που χρησιμοποιούσε ο 64χρονος είχε παραποιημένες ημερομηνίες έκδοσης και λήξης.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες και πλαστογραφία από κοινού και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και οι τρεις δράστες είχαν παρελθόν σε περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου και θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχουν και άλλα θύματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης