Τούρκοι δύτες στη Σούδα: Το ΝΑΤΟ «κατέβασε» τη φωτογραφία - Οι Τούρκοι όχι...

Τούρκοι δύτες στη Σούδα: Το ΝΑΤΟ «κατέβασε» τη φωτογραφία - Οι Τούρκοι όχι...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παρενέβη το ΓΕΝ, με εντολή του υπουργού, Ευάγγελου Αποστολάκη

apostolakis_vouli_gia_souda
Ούτε κουβέντα για το κατά πόσον οι Τούρκοι έχουν δικαίωμα να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν κάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφορικά με την πρόκληση Τούρκων δυτών, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν με την τουρκική σημαία στον βύθο του κόλπου της Σούδας -ενώ, σαν να μην έφτανε αυτό, η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ έκανε «retweet» στον επίσημο λογαριασμό της, τις προκλητικές φωτογραφίες, που ανήρτησε πρώτα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Η μόνη απάντηση, από ελληνικής πλευράς, στη «χοντρή» προβοκάτσια από το γραφείο Τύπου της Διεύθυνσης Ναυτικών Δυνάμεων της βορειοατλαντικής συμμαχίας, ήταν να παρέμβει σε επίπεδο... γραφείων Τύπου, προκειμένου να κατέβει η επίμαχη ανάρτηση.

Μικρή λεπτομέρεια: η επίμαχη ανάρτηση κατέβηκε όντως από τον λογαριασμό του ΝΑΤΟ στο Twitter, αλλά όχι και από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας...

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Σχετικά με υποβρύχια  φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και  φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια  της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας». 
flashnews-simer1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης