Ικαρία: Kατάληψη επ' αόριστον σε δημοτικό σχολείο για τη μεταφορά των μαθητών

Ικαρία: Kατάληψη επ' αόριστον σε δημοτικό σχολείο για τη μεταφορά των μαθητών

Οι γονείς τονίζουν ότι οι μαθητές παραμένουν στον σχολικό χώρο πέραν της μίας ώρας από τη λήξη των μαθημάτων, ενώ στα «προβλήματα» προστέθηκε και αυτό της απροειδοποίητης αλλαγής της ώρας διέλευσης του λεωφορείου

katal09
Επ' αόριστον κατάληψη του δημοτικού σχολείου στον Εύδηλο της Ικαρίας από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, με αφορμή τα συνεχή προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη μεταφορά των μικρών μαθητών.

Οι γονείς τονίζουν ότι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές έπρεπε να παραμένουν στον σχολικό χώρο πέραν της μίας ώρας από τη λήξη των μαθημάτων, ενώ τον Νοέμβριο στα «προβλήματα» προστέθηκε και αυτό της απροειδοποίητης αλλαγής της ώρας διέλευσης του λεωφορείου.

Το λεωφορείο ξεκινάει από τον Χριστό Ραχών, κατά ένα τέταρτο νωρίτερα, με αποτέλεσμα οι μαθητές από τα χωριά Αυλάκι και Κάμπος να φθάνουν έξω από την κλειδωμένη πόρτα του δημοτικού σχολείου στις 07:30 και να παραμένουν δίπλα στον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού χωρίς επίβλεψη μέχρι να ανοίξει το σχολείο.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ευδήλου σημειώνει:

«Έπειτα από γενική συνέλευση του συλλόγου αποφασίστηκε το ΔΣ του συλλόγου μαζί με γονείς να επισκεφθούμε το επαρχείο Ικαρίας διαμαρτυρόμενοι και ζητώντας απαντήσεις, εγγράφως, σε συγκεκριμένα αιτήματα (αριθμός πρωτοκόλλου 12312/282/25.2.2019). Την επόμενη κιόλας μέρα, γονείς που τα παιδιά τους μπαίνουν στην γραμμή Αυλάκι-Κάμπος-Εύδηλος, έκπληκτοι λάβανε από την διευθύντρια του σχολείου μια υπεύθυνη δήλωση προς υπογραφή που έλεγε τα εξής: "συμφωνώ όπως ο/η γιος/κόρη μου……… παραμένει στο λεωφορείο που εκτελεί την μικροσυγκοινωνία στην Ικαρία (Ραχες – Αγ. Κηρυκος), να φτάνει μέχρι το Κέντρο Υγείας και να αποβιβάζεται στο Δημοτικό Σχολείο κατά την επιστροφή του δρομολογίου. Φέρω δε αποκλειστικά την ευθύνη για οτιδήποτε του/της συμβεί στη διάρκεια αυτής της παράτασης της παραμονής του/της στο λεωφορείο (Δημοτικό Σχολείο – Κέντρο Υγείας-Δημοτικό Σχολείο)"» και προσθέτει:

«Συνέχιση της κατάληψης του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου επ’ αόριστον έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας. Κάλεσμα όλων των φορέων και συλλόγων (ειδικότερα καλούμε τους εκπαιδευτικούς μέσω των συλλόγων τους, Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Ικαρίας-Φούρνων και ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων) που μέχρι τώρα έχουν δείξει έμπρακτα την στήριξη του στον αγώνα μας. Για συμπόρευση και κοινή κάθοδο σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Επαρχείο Ικαρίας την Τετάρτη 20 Μαρτίου».

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο παραμένει σε κατάληψη από την Τετάρτη 13 Μαρτίου και οι γονείς ζητούν:

α) «Σχολικό λεωφορείο με συνοδό και ζώνες για την γραμμή Αυλάκι-Κάμπος-Εύδηλος μετ’ επιστροφής.

β) Άφιξη και αναχώρηση όλων των παιδιών του δημοτικού σχολείου Ευδήλου σύμφωνα με το ατομικό ωράριο, δηλαδή 8:00 πρωινή με 13:15, με ασφάλεια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης