Στα «μαλακά» το κύκλωμα που άρπαζε μοτοσικλέτες

Στα «μαλακά» το κύκλωμα που άρπαζε μοτοσικλέτες

Από τον Δεκέμβριο του 2017 έως και τον Μάρτιο του 2018, είχαν διαπράξει δεκάδες κλοπές - Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν είναι από 2 έως 6 έτη φυλάκιση

mixanes
Για τους αστυνομικούς, η εννεαμελής ομάδα που κατάφεραν να εξαρθρώσουν πριν μερικούς μήνες ήταν μια από μεγαλύτερες που δρούσαν στην Αττική και ρήμαζαν μοτοσικλέτες.

Από τον Δεκέμβριο του 2017 έως και τον Μάρτιο του 2018, είχαν διαπράξει δεκάδες κλοπές και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχοντας συναποφασίσει να προσπορίζονται εισόδημα από την κλοπή μοτοσυκλετών και την εν συνεχεία πώληση τους, αυτούσιων ή ως ανταλλακτικά, σε τρίτους, καθώς και από την κλοπή και πώληση εξαρτημάτων μοτοσικλετών και αυτοκινήτων, αφαίρεσαν τέτοιου είδους κινητά πράγματα από τους κατόχους και ιδιοκτήτες τους, με σκοπό την παράνομη και από κοινού με τα λοιπά μέλη της ομάδας παράνομη ιδιοποίηση τους.

Έκαστος εξ’ αυτών έπραττε όσα είχαν συμφωνηθεί, κατά την προηγηθείσα μεταξύ τους κατανομή ρόλων, ενεργώντας πάντοτε από κοινού και για λογαριασμό όλων, με σκοπό την από κοινού ιδιοποίηση των ανωτέρω κινητών.

Οι αποδιδόμενες κλοπές μοτοσυκλετών ήταν σύμφωνα με το κατηγορητήριο τουλάχιστον 11, ενώ άλλες 10 σε απόπειρα και τουλάχιστον ακόμα 7 κλοπές εξαρτημάτων των μοτοσυκλετών.

Οι δράστες, οδηγήθηκαν στη φυλακή και πριν μερικές ημέρες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών όπου που το δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους ελαφρυντικές περιστάσεις και τους επέβαλε ποινές κάθειρξης 5 και 6 ετών αντίστοιχα με αναστολή, σε δύο από αυτούς, ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους επέβαλε ποινές φυλάκισης 2-4 ετών.

Οι συνήγοροι ενός εκ των κατηγορουμένων Ιωάννης Γλύκας και Ευαγγελία Καπλανίδου δήλωσαν ότι: «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της επιβολής ποινής κάθειρξης 5 ετών με αναστολή για τον εντολέα μας, και για την αναγνώριση σε αυτόν της ελαφρυντικής περίστασης του άρθρου 84 παρ 2δ.»

Κλείσιμο
Γιαννης_Γλυκας
Ο συνήγορος ενός των κατηγορουμένων, Γιάννης Γλύκας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης