Τραγωδία στον Ν. Κόσμο: Δεν βλέπεις καλά, δεν είναι έξω από το μπαλκόνι το παιδί, είπε και πέταξε το κοριτσάκι

Τραγωδία στον Ν. Κόσμο: Δεν βλέπεις καλά, δεν είναι έξω από το μπαλκόνι το παιδί, είπε και πέταξε το κοριτσάκι

Το ψυχολογικό - συναισθηματικό προφίλ της μάνας που πέταξε το παιδί της από το μπαλκόνι πριν αυτοκτονήσει προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι αρχές για να εξηγήσουν την αδιανόητη τραγωδία - Προβληματίζουν οι μαρτυρίες ότι ήταν ήρεμη πριν πέσει στο κενό και περιμένουν απαντήσεις από το άμεσο περιβάλλον της

nkosmos0
«Δεν βλέπεις καλά. Βγάλε τα γιαλιά σου. Δεν είναι έξω από το μπαλκόνι το παιδί». Η σοκαριστική απάντηση της μάνας που πέταξε το τετράχρονο κοριτσάκι της από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της, στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στον Νέο Κόσμο σε συνδυασμό με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων σύμφωνα με τις οποίες έδειχνε ήρεμη ακόμη και αφού πέταξε το παιδί στο θάνατο για να ακολουθήσει και η ίδια, καταγράφονται από τις αρχές στα στοιχεία της υπόθεσης. Προσπαθούν να κατανοήσουν ποια ακριβώς ήταν η ψυχική κατάσταση της 44χρονης γυναίκας τόσο τα κρίσιμα λεπτά από τη στιγμή που βγήκε με το παιδί στο μπαλκόνι, όσο και νωρίτερα.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων και συγκατοίκων της οικογένειας στην πολυκατοικία της οδού Κατσαντώνη δεν δείχνουν ότι υπήρχε πρόβλημα ανάμεσα στο ζευγάρι -σε ένταση τέτοια, τουλάχιστον, που να είχε γίνει αντιληπτό. Η αυτόχειρας και ο άνδρας της περιγράφονται ως ήρεμοι, ευγενείς άνθρωποι που έδειχναν ευτυχισμένοι με το παιδάκι τους και ποτέ δεν είχαν ακούσει έστω μια φωνή, μια στιγμή έντασης.
Για την αστυνομία κρίσιμες είναι οι μαρτυρίες του άμεσου περιβάλλοντος της γυναίκας -και πρωτίστως του συζύγου της προκειμένου να ενώσουν τα κομμάτια του φρικτού παζλ που τελειώνει στο οδόστρωμα μπροστά από την πολυκατοικία με νεκρές μάνα και κόρη.

Οι φωνές του παιδιού που έκλαιγε και ζητούσε απεγνωσμένα τον μπαμπά του στοιχειώνουν κιόλας τη γειτονιά. Οιγείτονες σοκαρισμένοι και βουρκωμένοι προσπαθούν να κατανοήσουν τη φρίκη που έζησαν. Περιγράφουν την τραγωδία που επιχείρησαν, αλλά δεν πρόλαβαν και δεν κατάφεραν να αποτρέψουν. «Τί κάνεις; Γιατί έχεις το παιδί έξω από μπαλκόνι;» φώναξε μια άλλη μάνα στη γυναίκα που είχε αποφασίσει και τελικά σκότωσε το παιδί της. Την ώρα που η μία μάνα έπαιρνε τη ζωή που είχε γεννήσει, η άλλη προσπαθούσε να προστατεύσει τις ψυχές των δικών της παιδιών από το αποτρόπαιο θέαμα για να μην τα σημαδεύσει. Να τα προστατεύει, όπως είπε το ένστικτό της. «Δεν βλέπεις καλά, βγάλε τα γιαλιά σου», απάντησε ήρεμη η γυναίκα που μερικά λεπτά - μπορεί και δευτερόλεπτα αργότερα- έριξε το παιδί στο κενό. Η μάνα κάτω στο δρόμο προσπάθησε και πάλι να τη σταματήσει: «Τί πρόβλημα έχεις; Θα σε βοηθήσω εγώ...». «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα», ήταν τα τελευταία λόγια που είπε η αυτόχειρας.
Ακούστε τη συγκλονιστική μαρτυρία της αυτόπτου μάρτυρος της τραγωδίας στο Νέο Κόσμο:






Κλείσιμο
Η 44χρονη πέθανε επί τόπου από την πτώση. Το κοριτσάκι παρελήφθη από το ΕΚΑΒ, διασωληνώθηκε και διακομίσθηκε στο Αγλαϊα Κυριακού. Από τη στιγμή που παρελήφθη δεν είχε σφυγμό. Η προσπάθεια των γιατρών να το επαναφέρουν δεν καρποφόρησε. Στις 5.40' το απόγευμα καταγράφηκε επίσημα ο θάνατός του. Ήταν μόλις 4,5 ετών.
Οι μαρτυρίες όμως, σοκάρουν και για τη στιγμή που στο σπίτι επέστρεφε ο πατέρας. Ο άνθρωπος αλλόφρων διαπίστωσε ότι στο οδόστρωμα κείτονταν η γυναίκα και το παιδί του. Μετά βίας τον συγκράτησαν οι γείτονες για να μην πέσει πάνω τους.
Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, το κοριτσάκι είχε αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας στο παρελθόν που είχαν επηρεάσει και τη συναισθηματική κατάσταση της μητέρας, αλλά τα είχε ξεπεράσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης