Υπουργείο Παιδείας: Κανονικά οι εξετάσεις και οι κληρώσεις σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Υπουργείο Παιδείας: Κανονικά οι εξετάσεις και οι κληρώσεις σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Υποβάθμιση καταγγέλλουν οι γονείς

mathites-eksetraseis-ena
Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις και οι κληρώσεις σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία και εφέτος.

Με αφορμή τη «διακίνηση ανυπόστατων πληροφοριών σε γονείς και μαθητές των Πρότυπων και των Πειραματικών σχολείων» το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε οτι: «Οι εξετάσεις και οι κληρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους όπως κάθε χρόνο. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στα Πρότυπα (εξετάσεις) και στα Πειραματικά (κλήρωση) τόσο στην Α’βάθμια όσο και στη Β’βάθμια εκπαίδευση. Με τροπολογία που έχει κατατεθεί και θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή, συστήνεται η Επιστημονική Επιτροπή που διαδέχεται την Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), η θητεία της οποία έχει λήξει από την 31/12/18, με όλες τις αρμοδιότητες του καταργούμενου οργάνου».

Την ίδια ώρα επιστολή απέστειλαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Προτύπων Γυμνασίων και Λυκείων, Ανάβρυτων, Βαρβακείου, Ευαγγελικής, Ζωσιμαίας, Ιωνιδείου προς τον υπουργό Παιδέιας, όπου τονίζουν οτι «τα Πρότυπα Σχολεία είναι ένας θεσμός επιτυχημένος και καταξιωμένος μέσα από την ίδια την Ιστορία του Δημόσιου Εκπαιδευτικού Συστήματος. Είναι ένας θεσμός αποδεκτός από την Κοινωνία και γι’ αυτό το λόγο, κάθε χρόνο υπάρχουν χιλιάδες υποψήφιοι που δηλώνουν συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις. Είναι ένας θεσμός που προάγει την Ισότητα και τη Δημοκρατία, γιατί στα Πρότυπα Σχολεία εισάγονται και λαμβάνουν μία υψηλής ποιότητας Δημόσια Παιδεία και Εκπαίδευση, τα παιδιά όλων των κοινωνικών στρωμάτων.

»Ο νόμος 4327/2015 καθορίζει τη δομή, την οργάνωση και τη λειτουργία των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων. Ζητούμε την πλήρη και πιστή εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας, στο γενικό πλαίσιο και σε όλα τα επιμέρους».

Ζητήματα αιχμής και επείγουσας αντιμετώπισης, σύμφωνα με την επιστολή των γονέων είναι τα εξής:

«• Η άμεση συγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.), η θητεία της οποίας έχει λήξει.

Κλείσιμο
• Η άμεση συμπλήρωση των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων (ΕΠ.Ε.Σ.), η θητεία των οποίων έχει επίσης λήξει.

• Η πραγματοποίηση των εξετάσεων κεντρικά για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία, όπως γίνεται μέχρι σήμερα και όπως ορίζει ο νόμος. Υπογραμμίζουμε ότι χωρίς τα δύο προηγούμενα, δημιουργείται πρόβλημα στη διεξαγωγή των εξετάσεων και στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης