Ιπποκράτειο: «Φταίει ο συντηρητής» απαντά η διοίκηση για το ατύχημα με το ασανσέρ

ippokrateio_3

Μετά τη δημοσιοποίηση του ατυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός γιατρού η διοίκηση του νοσοκομείου υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση

Στον συντηρητή ρίχνει την ευθύνη η διοίκηση του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Αθηνών για το ατύχημα που παρ' ολίγον να στοιχίσει τη ζωή σε έναν γιατρό.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 15 Μαρτίου ο διευθυντής του Ουρολογικού Τμήματος υπέστη κατάγματα όταν ο φορειοφόρος ανελκυστήρας Νο 6 που εξυπηρετεί την μετακίνηση ασθενών στο Γ’ κτήριο του «Ιπποκράτειου» έπεσε από τον 4ο όροφο στο ισόγειο.

Ο γιατρός, μετά τον απεγκλωβισμό του και την παροχή πρώτων βοηθειών διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», που διαθέτει ορθοπαιδικό τμήμα, όπου υπεβλήθη επιτυχώς σε χειρουργική επέμβαση και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του.

Η διοίκηση του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου, μετά τη σημερινή δημοσιοποίηση του ατυχήματος, υποχρεώθηκε στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης στην οποία ρίχνει την ευθύνη στην εταιρεία που κάνει την συντήρηση των ανελκυστήρων.

Όπως υποστηρίζει «ο ανελκυστήρας, ο οποίος αντικαταστάθηκε πλήρως το έτος 2005, υποστηρίζεται από συμβόλαιο συντήρησης με εξειδικευμένη εταιρεία ανελκυστήρων και έχει πιστοποιηθεί την 21/01/2019 από ανεξάρτητο φορέα (TUV Austria Hellas) και έχει προσκομισθεί το αντίστοιχο πιστοποιητικό ανελκυστήρα. Σύμφωνα με το βιβλίο συντήρησης του συγκεκριμένου ανελκυστήρα αποδεικνύεται ότι αυτός συντηρήθηκε κανονικά στις 6 Μαρτίου 2019. Επιπλέον, σύμφωνα με την σύμβαση, υπάρχει καθημερινή παρουσία (8ωρη τις καθημερινές και 24ωρη κατά τις ημέρες εφημερίας) τεχνικού συντηρητή που είναι υπάλληλος της συντηρήτριας εταιρείας. Αυτός βρισκόταν στον τόπο του ατυχήματος όταν αυτό συνέβη».

Και συμπληρώνει ότι «αμέσως μετά το ατύχημα η Διοίκηση διέταξε την απενεργοποίηση της λειτουργίας του ανελκυστήρα και ζήτησε εγγράφως από τον συντηρητή να δώσει γραπτές εξηγήσεις. Παράλληλα απέστειλε αίτημα έκτακτου επιτόπιου ελέγχου προς το Μικτό Κλιμάκιο Όργανο Ελέγχου Ανελκυστήρων του Δήμου Αθηναίων, το οποίο ήδη από σήμερα το πρωί (Δευτέρα 18 Μαρτίου) βρίσκεται στον χώρο και πραγματοποιεί τεχνικό έλεγχο προς διερεύνηση του συμβάντος, με την ολοκλήρωση του οποίου θα μας δοθεί και το πόρισμα της επιτροπής. Η Διοίκηση επιφυλάσσεται για νεότερη ενημέρωση, αφού λάβει το σχετικό πόρισμα».

ΣΧΟΛΙΑ (6)

TUV και παραμύθια....

OI ΔΥ κάνουν δουλειές με όποιον είναι καλοί μαζί τους....

Andreas

Με τον ίδιο ανελκυστήρα όπως τον είδα στις φωτογραφίες έχω πέσει και εγώ μαζί με άλλα τρία άτομα όταν εργαζόμουν στο νοσοκομείο ευτυχώς χωρίς να τραυματιστώ γιατί στο ισόγειο λειτούργησε ο μηχανισμός ακινητοποίησης και το χτύπημα στο υπόγειο δεν ήταν πολύ βίαιο. Είχα κάνει τότε έγγραφο στην διοίκηση αλλά από ότι βλέπω δεν έγινε τίποτα. Αυτός ο ανελκυστήρας πρέπει να ξυλωθεί και να μπεί ένας καινούργιος. Μπορεί να φταίει ο συντηρητής αλλά περισσότερο φταίει η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και κατ' επέκταση η διοίκηση για αυτή την κατάσταση γιατί αυτοί ελέγχουν και επιλέγουν τον συντηρητή και επιτρέπουν να λειτουργεί ένας ανελκυστήρας του περασμένου αιώνα σήμερα.

οεο

Το παράδοξο θα ήταν να ήταν ιατρικό λάθος!

Φονταμενταλιστής απ το Κριεκούκι.

«Αμέσως μετά το ατύχημα η Διοίκηση διέταξε την απενεργοποίηση της λειτουργίας του ανελκυστήρα.....» Αχαχαχ ρε τι λένε... !!!

Nikos

Ολόϊδιο ατύχημα με τραυματισμό, είχε συμβεί προ ετών στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ. Και τότε τα ίδια είπαν, ότι η συντήρηση είχε γίνει κανονικά, αλλά οι υπεύθυνοι της εταιρείας είχαν προλάβει και είχαν εξαφανιστεί. Να μην ξαναπάρει δουλειά του δημοσίου η συγκεκριμένη εταιρεία και θα δείτε πως οι άλλες εταιρείες θα προσέχουν τις συντηρήσεις μετά.

Τασος

Έτσι είναι ! Όταν κάνει διαγωνισμό το δημόσιο για την ανάθεση του έργου και αυτός που πέρνει είναι 80% κάτω της τιμής , τι περιμένεις ;;

andre

«Επιπλέον, σύμφωνα με την σύμβαση, υπάρχει καθημερινή παρουσία (8ωρη τις καθημερινές και 24ωρη κατά τις ημέρες εφημερίας) τεχνικού συντηρητή που είναι υπάλληλος της συντηρήτριας εταιρείας. Αυτός βρισκόταν στον τόπο του ατυχήματος όταν αυτό συνέβη». Για ψάξτε το λιγάκι μήπως ο συντηρητής της συντηρήτριας εταιρείας είναι …κηπουρός?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zante

Απίστευτες καταγγελίες από την εταιρεία PIMANA ΑΕ, που λειτουργεί για την βασιλική οικογένεια του Κατάρ και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω των επενδύσεων που έχει κάνει στη Ζάκυνθο, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

1
kethea12

Με ανακοίνωσή της η ΕΟΟ επισημαίνει την επί τέσσερις δεκαετίες υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία και χρηστή διαχείριση του Οργανισμού και τη διοίκησή του μέσα από «ένα ΔΣ εθελοντών, υπόλογο σε όλους και στην ελληνική κοινωνία»

2