Σητεία: Πέθανε ο τελευταίος κάτοικος οικισμού - Στο σπίτι του βρήκαν χειροβομβίδες

Σητεία: Πέθανε ο τελευταίος κάτοικος οικισμού - Στο σπίτι του βρήκαν χειροβομβίδες

Πέθανε ο τελευταίος κάτοικος του ορεινού οικισμού Πάνω Περβολάκια στη Σητεία, που είχε αρνηθεί να εγκαταλείψει τον τόπο του – Σπίτι του εντοπίστηκαν δύο χειροβομβίδες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

siteia
Στα 80 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο τελευταίος κάτοικος του ορεινού οικισμού Πάνω Περβολάκια στην Σητεία, που είχε αρνηθεί να εγκαταλείψει τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε όταν το χωριό εγκαταλείφθηκε. Όταν εντοπίστηκε νεκρός στο μισοερειπωμένο σπίτι του, βρέθηκαν και δυο χειροβομβίδες!

Ο 80χρονος, που όλα δείχνουν ότι πέθανε από παθολογικά αίτια, είχε απομείνει ολομόναχος στο χωριό, όταν οι συγχωριανοί του το άφησαν για να κατοικήσουν σε ένα νέο οικισμό, τα Κάτω Περβολάκια, όπου ήταν καλύτερες οι συνθήκες διαβίωσης. Όπως δήλωσε στο cretapost, ο Δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, ο ηλικιωμένος αρνούνταν κατηγορηματικά την μεταφορά του σε δομή του δήμου και τον φρόντιζαν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Το πρωί της Παρασκευής, τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του η κοινωνική λειτουργός και η καθαρίστρια του δήμου που ειδοποίησαν το αστυνομικό τμήμα Σητείας. Η επιτόπια έρευνα έκρυψε αποκαλύψεις, καθώς σε έναν χώρο δίπλα στο σπίτι του ηλικιωμένου βρέθηκαν δυο αγγλικής κατασκευής αμυντικές χειροβομβίδες Mills του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου χωρίς πυροκροτητές, οι οποίες παραδόθηκαν σε πυροτεχνουργό για καταστροφή.

siteia1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης