Η δύναμη της Παιδείας και του Αθλητισμού στο Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Η δύναμη της Παιδείας και του Αθλητισμού στο Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Δείτε τα δώδεκα αθλητικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις ολυμπιακών διαστάσεων  του Κολλεγίου στην Αγία Παρασκευή - Discover Pierce Day την Κυριακή 31 Μαρτίου για όλους τους υποψήφιους μαθητές και τους γονείς τους, που θέλουν να  δουν από κοντά όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το Σχολείο

Pierce-25
Στην Αγία Παρασκευή, το campus του Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος είναι κάτι περισσότερο από ένα αρχιτεκτόνημα, στους κόλπους του οποίου οι μαθητές διδάσκονται τα απαραίτητα προγράμματα σπουδών για τη βασική τους μόρφωση. Είναι ένας ολοκληρωμένος κόσμος εκπαίδευσης που στοχεύει να «σμιλεύσει» προσωπικότητες με Παιδεία, ικανές να ανταπεξέλθουν σε κάθε πρόκληση της καθημερινής και της επαγγελματικής ζωής.

Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που ιδρύθηκε το 1875 ο οργανισμός: να προσφέρει ολόπλευρη εκπαίδευση του πνεύματος και του σώματος κάθε μαθητή που φοιτεί στο Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, επιτελώντας κοινωνικό έργο με διαχρονική αξία. Στα 144 χρόνια ιστορίας του, προετοιμάζει τους νέους ως πολίτες του κόσμου με συγκρότηση, οξυμένη κριτική σκέψη και ωριμότητα, προσφέροντάς τους συστηματικά ερεθίσματα που τους βοηθούν να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Στην ολιστική φιλοσοφία που διαπνέει την εκπαίδευση που προσφέρει, κυρίαρχη θέση έχει και ο αθλητισμός.

Μπάσκετ, Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο, Τένις, Καράτε, Παραδοσιακοί Χοροί, Μοντέρνος Χορός, Ξιφασκία, Στίβος, Κολύμβηση, Υδατοσφαίριση. Εξειδικευμένοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής προπονούν τους μαθητές με τέτοιο τρόπο ώστε να πετυχαίνουν σωματική και πνευματική ευεξία, αλλά και να ανακαλύπτουν τα αθλητικά τους ταλέντα, σε εγκαταστάσεις ολυμπιακού επιπέδου. Mάλιστα, το Pierce στηρίζει τα ταλέντα με ένα ευρύ πρόγραμμα οικονομικής στήριξης ύψους 1,3 εκ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει σειρά υποτροφιών, ανάμεσά τους και αθλητικές. Οι πόροι για το πρόγραμμα αυτό προέρχονται από ίδια κεφάλαια του Κολλεγίου, από μόνιμες δωρεές, γενναιόδωρες προσφορές μελών του Συμβουλίου των Επιτρόπων, του Συλλόγου Αποφοίτων, ιδρυμάτων και φίλων του Σχολείου που επιθυμούν να δουν τη συνεισφορά τους να επενδύεται σε νέες ιδέες και πρωτοπόρο εκπαιδευτικό έργο, ενώ οι υποτροφίες έχουν διάρκεια ένα σχολικό έτος με δυνατότητα ανανέωσης.

Αναλυτικά τα αθλήματα:


Μπάσκετ

Στα τέσσερα γήπεδα (κλειστά και ανοιχτά) οι μαθητές ασκούνται στις βασικές δεξιότητες του αθλήματος: τη ντρίμπλα, το σουτ, την άμυνα και την επίθεση. Οι αθλητές συμμετέχουν σε παιχνίδια με κανονισμούς, σε αγώνες και τουρνουά με άλλα σχολεία.


Βόλεϊ

Οι συμμετέχοντες διδάσκονται τις βασικές τεχνικές του αθλήματος, κάνουν ασκήσεις δεξιοτεχνίας και παιχνίδια στο φιλέ, παίζουν σε μικρές ομάδες (2×2), εξασκούνται στην πάσα και το σερβίς και συμμετέχουν σε τουρνουά και αγώνες.

volley

Ποδόσφαιρο

Το Κολλέγιο διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου που πληροί τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIFA), μέσα στο οποίο οι αθλούμενοι αναπτύσσουν το ταλέντο τους και βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση (ασκήσεις με βάρη και ασκήσεις δεξιοτήτων). Επίσης, αθλούνται σε μικρές ομάδες (5×5) και συμμετέχουν σε αγώνες.

Κλείσιμο
podosfiaro




Τένις

Στα έξι γήπεδα του τένις, οι μαθητές διδάσκονται τις τεχνικές του αθλήματος, παίζοντας σε μικρές ομάδες (6-8 ατόμων), με την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών. Οι αθλούμενοι χωρίζονται σε επίπεδα (αρχαρίων έως και υψηλού επιπέδου – εξειδικευμένης ατομικής τεχνικής) και εκπροσωπούν το Κολλέγιο σε μεγάλα τουρνουά εντός και εκτός σχολείου.


Καράτε

Με την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών (κάτοχοι μαύρης ζώνης), μικρές ομάδες μαθητών αθλούνται με στόχο να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να μάθουν τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης και χτυπημάτων. Οι αθλούμενοι λαμβάνουν μέρος σε αγώνες καθώς και στις εξετάσεις για τις ανώτερες ζώνες του αθλήματος (μπλε, μαύρη).


Παραδοσιακοί χοροί

Οι μαθητές διδάσκονται χορούς του τόπου μας, ασκούν ισόρροπα το σώμα και το πνεύμα τους και βιώνουν στην πράξη την ελληνική χορευτική παράδοση. Οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν το Κολλέγιο σε πολιτιστικές δραστηριότητες, φεστιβάλ χορών εντός και εκτός του σχολείου και διαιωνίζουν την πλούσια παράδοση του τόπου μας.


Μοντέρνος χορός

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν σε χορευτικές συνθέσεις και προγράμματα εκπροσωπώντας το Κολλέγιο σε πολιτιστικές δραστηριότητες. Επίσης, πραγματοποιούνται σεμινάρια για πολλά είδη χορού (Dumpa-Dumpa, Hip-Hop, Latin κ.ά.) με δυνατότητα συμμετοχής των ενδιαφερομένων σε διαγωνισμούς χορού.

xoros


Ξιφασκία

Οι αθλούμενοι διδάσκονται τις τεχνικές της ξιφασκίας, με την καθοδήγηση της έμπειρης προπονήτριας, μέλους της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας. Ο εξοπλισμός (σπάθη) παρέχεται από το Κολλέγιο και οι μαθητές συμμετέχουν σε αγώνες επίδειξης στο σχολείο αλλά και στα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας.


Στίβος

Στα αγωνίσματα του στίβου, οι αθλητές θέτουν τις βάσεις για καλύτερη φυσική κατάσταση και ενδυνάμωση και ασκούνται στις τεχνικές των ρίψεων, των αλμάτων και των αγώνων δρόμου. Συμμετέχουν σε ημερίδες στίβου καθώς και σε εσωτερικούς και εξωτερικούς αγώνες.
stibos


Κολύμβηση

Το Κολλέγιο διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, όπου οι αθλούμενοι διδάσκονται από μικρή ηλικία τις τεχνικές της κολύμβησης και εκπροσωπούν το σχολείο σε αγώνες του Υ.ΠΑΙ.Θ., του Α.Σ.Ι.Σ. και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

kolibi



Υδατοσφαίριση

Η ομάδα του Κολλεγίου συμμετέχει σε τουρνουά και φιλικούς αγώνες που διεξάγονται στο κολυμβητήριο του Pierce.


**Σημειώνεται ότι οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να γυμναστούν καθημερινά, όχι μόνο στο πλαίσιο της Φυσικής Αγωγής, αλλά και στα απογευματινά προγράμματα του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.


Discover Pierce Day

Την Κυριακή 31 Μαρτίου, το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ανοίγει για μια ολόκληρη ημέρα το campus του στους υποψήφιους μαθητές και τους γονείς τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις αθλητικές δραστηριότητες και όλες τις εκπαιδευτικές επιλογές.

Στη διάρκεια του Discover Pierce Day, καθηγητές και μαθητικοί όμιλοι θα παρουσιάσουν μία επιλογή από τις πιο αντιπροσωπευτικές δραστηριότητες του σχολείου. Ακόμη, η Ορχήστρα και η Χορωδία του Pierce θα ψυχαγωγήσουν μουσικά τους επισκέπτες και, στη συνέχεια, γονείς και παιδιά θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις και θα δουν από κοντά τις «έξυπνες» αίθουσες, τα εργαστήρια, τα γήπεδα, το κολυμβητήριο και τον στίβο. Θα ακολουθήσει Reception, όπου οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υποτροφίες και το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης 1,3 εκ. ευρώ, που περιλαμβάνει ακαδημαϊκές, αθλητικές, μουσικές και άλλες υποτροφίες. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με καθηγητές και συμβούλους του Σχολείου για όλα όσα τοποθετούν το Pierce στην κορυφή των εκπαιδευτικών επιλογών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης