«Climatestrike»: Στους δρόμους μαθητές για το περιβάλλον - Παγκόσμια κινητοποίηση

«Climatestrike»: Στους δρόμους μαθητές για το περιβάλλον - Παγκόσμια κινητοποίηση

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας μαθητών και φοιτητών για την προστασία του περιβάλλοντος - Αντίστοιχη κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη

climate_paidia
Η Ελλάδα συντονίζεται με την παγκόσμια κινητοποίηση του «Climatestrike» και συμμετέχει σε αυτή με δύο μαθητικές πορείες για το περιβάλλον, οι οποίες πραγματοποιούνται στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Το «Climatestrike» είναι ένα διεθνές μαθητικό κίνημα που κινητοποιεί μαθητές από όλο το κόσμο να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη κλιματική αλλαγή με την απουσία τους από το σχολείο και τη συμμετοχή τους σε ειρηνικές μαθητικές πορείες με αίτημα τη κινητοποίηση των αρμόδιων για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Το «Climatestrike» στις 15 Μαρτίου, μαζί με 40 χώρες από όλες τις ηπείρους, καλεί τη νεολαία όλου του κόσμου να διαμαρτυρηθεί σε μια παγκόσμια απεργία για τη κλιματική αλλαγή.

climate_kids
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης