Πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές: Με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα θα αυξηθούν

gkourbatsis_arthro2

Όπως λέει ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, οι εμπρηστές με τις προτεινόμενες διατάξεις του σχεδίου του νέου ΠΚ τιμωρούνται ηπιότερα σε σχέση με τις ισχύουσες ρυθμίσεις

Στις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα που σχετίζονται με τις πυρκαγιές αναφέρεται σε άρθρο του ο σύμβουλος οικογενειών θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, Αντιστράτηγος – Υπαρχηγος ΠΣ, ε.α, Νομικού, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Όπως λέει «καθίσταται σαφές ότι τόσο ο εμπρησμός όσο και ο εμπρησμός σε δάση με τις προτεινόμενες διατάξεις του σχεδίου του νέου ΠΚ τιμωρούνται ηπιότερα σε σχέση με τις ισχύουσες ρυθμίσεις, ενώ και αλλάζει η νομική φύση των βασικών πράξεων επί το αυστηρότερο, δηλαδή για τη στοιχειοθέτησή τους τίθενται αυστηρότερα κριτήρια και προϋποθέσεις».

Ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης υποστηρίζει στο άρθρο του ότι «αν οι προτεινόμενες ρυθμίσεις παραμείνουν και ψηφιστούν ως έχουν, εκτιμώ ότι θα υπάρχει αύξηση των πυρκαγιών (αστικών και δασικών), αφού και οι προβλεπόμενες ποινές είναι ηπιότερες από τις προβλεπόμενες σήμερα και οι πράξεις που σήμερα στοιχειοθετούν έγκλημα εμπρησμού ή εμπρησμού σε δάση, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν συνιστούν πλέον έγκλημα εμπρησμού».

«Το κυριότερο, από την ηπιότητα που θα αντιμετωπίζονται πλέον οι εμπρηστές, οι περισσότεροι των οποίων (πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις) θα παραμένουν ατιμώρητοι, με βάση το άρθρο 83 ΠΚ (στο Σχέδιο νέου ΠΚ), θα ενθαρρυνθούν οι εμπρηστές δασών θα αυξηθούν οι καταπατήσεις δασικών εκτάσεων (όσες δεν έχουν ενταχθεί στο δασολόγιο και τους δασικούς χάρτες) και φυσικά θα καταστραφεί ο εναπομείνας δασικός πλούτους της χώρας, αφού ο εμπρησμός σε δάση με πρόθεση από κακούργημα σήμερα, μετατρέπεται σε πλημμέλημα και μόνον αν κινδυνεύσει άνθρωπος είναι κακούργημα», αναφέρει ο Αντιστράτηγος – Υπαρχηγος ΠΣ, ε.α, Νομικού, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου – Υπαρχηγού ΠΣ, ε.α, Νομικού

ar01
ar02
ar03
ar04
ar05
ar06
ar07ΣΧΟΛΙΑ (4)

Γιάννης

Κατ επέκταση και ο περιφερειάρχης ο δήμαρχος ο αστυνόμος ο πυροσβέ´στης και πάει λέγοντας Για αυτό τον λόγο αυτή η χώρα δεν πρόκειται να πάει ποτέ στο σωστό μονοπάτι

ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΘΩΟΙ

Aρης δηλωσιας

Δε βαριέσαι λαλιστατε πρώην αρχηγέ...ότι είναι να καεί θα καεί.Τα πεύκα κ τα πουρνάρια ξαναγινονται,το μάτι πράσινισε ήδη,οι άνθρωποι δε ξαναγινονται...στη χώρα της παρανομίας και της ατιμωρησίας χάνει το νόημα η θέληση κ η αυτοθυσια...

Los Bomboneros

Επειδή τα πεύκα και τα πουρνάρια ξαναγίνονται, δε σημαίνει ότι δεν πειράζει αν τους αλλάξουμε τον αδόξαστο και δομήσουμε στη θέση τους, γιατί αυτός είναι ο σκοπός που καίγονται εξαρχής. Συνεπώς, δε θα ξαναγίνουν ποτέ. Και αυτοί που θα δομήσουν, θα είναι εκείνοι που πάλι θα ζουν σε καθεστώς ΠΑΣΟΚάρας '80, χτίζω όπου θέλω αυθαίρετο, δεν πληρώνω δημοτικά τέλη, κάνω ό,τι γουστάρω, καταπατώ εκτάσεις και βρίζω το κράτος που δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί σε φυσικές καταστροφές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

carthief

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κλοπών ανταλλακτικών από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Εκτός από ζάντες-ελαστικά και μπαταρίες, στο στόχαστρο των ληστών μπαίνουν, πλέον, και άλλα μηχανικά μέρη.