Αφαίρεση όπλου σε περίπου 700 αστυνομικούς την τελευταία διετία

Αφαίρεση όπλου σε περίπου 700 αστυνομικούς την τελευταία διετία

Υπήρξαν αίτια έστω και προσωρινού αφοπλισμού για 1 στους 40

papakosta_elas
Στοιχεία για την ψυχολογική υποστήριξη που λαμβάνουν αστυνομικοί μέσω της 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής Ψυχολογικής υποστήριξης, Συμβουλευτικής και Ενημέρωσης παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ένα απ' τα χαρακτηριστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», είναι ότι απ' την ίδρυση της υπηρεσίας μέχρι τώρα οι ψυχολόγοι της Αστυνομίας έχουν ελέγξει περίπου 30.000 αστυνομικούς και αφαιρέθηκε το όπλο από περίπου 700, οι οποίοι έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Κάποιοι έχουν σημειώσει πρόοδο, χωρίς όμως να τους έχει επιτραπεί ακόμα να φέρουν όπλο και το ζητούμενο είναι να τους επανεντάξουν στο Σώμα σε άλλες υπηρεσίες.

Στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης έχουν γίνει συνολικά 1.544 κλήσεις το 2017 και το 2018.

Η σημασία & τα αποτελέσματα της 24ωρης γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής & ενημέρωσης


Κλείσιμο
Ειδικά για το 2018 οι περισσότερες αφορούσαν οικογενειακά ζητήματα (193), ενώ ακολουθούν άγχος (90), ερωτικά ζητήματα (47), επαγγελματικά (14) και πένθος (3).

Στο περιθώριο της εκδήλωσης μιλώντας στους δημοσιογράφους η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σχολίασε τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα για τις οποίες είπε: «Αυτή η πρόταση έχει προβλήματα, τα οποία πρέπει να επανεξετάσουμε και να διορθώσουμε».
gerovasilo


Απ' την πλευρά της η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε: «Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις το οργανωμένο έγκλημα, την μικροπαραβατικότητα, τις συλλογικότητες και όποιους κάθε Σαββατοκύριακο κάνουν ασκήσεις με εκρηκτικά πάνω στους ενστόλους μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης