Αναζητούν συνεργούς των ληστών της Λαμίας

Αναζητούν συνεργούς των ληστών της Λαμίας

Οι τρεις Έλληνες που έχουν συλληφθεί απολογούνται αύριο

astinomia-deftero
Συνεχίζουν τις έρευνες οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λαμίας για την πλήρη εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες σε περιοχές της Λαμίας και της Αττικής. Οι τρεις Έλληνες που έχουν συλληφθεί απολογούνται αύριο, ωστόσο οι εκτιμήσεις είναι πως διέθεταν και άγνωστο αριθμό συνεργών τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων ερευνώνται.

Παράλληλα, εξετάζεται αν οι δύο 51χρονοι και ο 41χρονος που δρούσαν από τον Φεβρουάριο του 2018, εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες. Την ίδια ώρα, στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας γίνεται βαλλιστική εξέταση στα τρία πιστόλια που κατασχέθηκαν μαζί με φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων στα σπίτια των δραστών, την επιχείρηση που διατηρεί ο 51χρονος γνωστός επιχειρηματίας της Λαμίας και σε χώρο που χρησιμοποιούσε ως ορμητήριό της η σπείρα σε περιοχή της Αττικής.

Ίσως από την εξέταση προκύψει αν οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά σε άλλες επιθέσεις, εκτός από τις τρεις που εξιχνιάστηκαν κατά την διάρκεια της προανάκρισης. Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις δράστες είχαν χτυπήσει και ληστέψει την 1η Μαρτίου 2018 έναν γνωστό εργολάβο και την σύζυγό του σε περιοχή της Λαμίας, ενώ στις 12 Φεβρουαρίου του 2018 είχαν γρονθοκοπήσει μια επιχειρηματία έξω από το σπίτι της στην Εκάλη και είχαν αρπάξει τη τσάντα της, η οποία περιείχε σημαντικό χρηματικό ποσό.

Η ληστεία που οδήγησε στην διαλεύκανση της δράσης της σπείρας, είχε γίνει φέτος στις 27 Φεβρουαρίου στο Μαρούσι, όπου έκλεισαν με κάδους απορριμμάτων το δρόμο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας επιχειρηματίας, πυροβόλησαν το τζάμι του οχήματος από την πλευρά του συνοδηγού και άρπαξαν την τσάντα που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό σε ευρώ και δολάρια.

Lamia-speira


Κλείσιμο
Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν τις συλλήψεις, κατασχέθηκαν συσκευές γεωεντοπισμού (GPS tracker), τις οποίες τοποθετούσαν κρυφά στα οχήματα των θυμάτων τους για να παρακολουθούν τις κινήσεις τους, φορητοί ασύρματοι, μια κάμερα, τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, μια μοτοσικλέτα, πλήθος κινητά, διαρρηκτικά εργαλεία και κουκούλες full face.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης εξετάζεται το ενδεχόμενο οι τρεις κακοποιοί να εμπλέκονται επίσης σε λαθρανασκαφές και σε κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας, καθώς κατασχέθηκε στην κατοχή του ενός ένα τμήμα αρχαίου αγαλματιδίου που εξετάζεται από αρχαιολόγους για να εξακριβωθεί η προέλευσή του και να χρονολογηθεί.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας έχει ασκήσει στους τρεις συλληφθέντες διώξεις για σύσταση συμμορίας, ληστείες, παράνομη οπλοκατοχή και, κατά περίπτωση, για διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία, παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και άλλα αδικήματα.

Lamia-speira2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης