«Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι»: Η Ελένη Αντωνιάδου της NASA στέλνει ένα υπέροχο μήνυμα σε όλα τα κορίτσια

«Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι»: Η Ελένη Αντωνιάδου της NASA στέλνει ένα υπέροχο μήνυμα σε όλα τα κορίτσια

Η όμορφη ερευνήτρια επελέγη ως η πρώτη Ελληνίδα που γίνεται κούκλα της διάσημης σειράς  Barbie Shero Program που παρακινεί τα κορίτσια να γίνουν ό,τι ονειρεύονται

12356848_10208525250234393_4722150205019772939_o
Με ένα μήνυμα γεμάτο ενθουσιασμό, με αφορμή τόσο από την επιλογή της από τη Barbie ως  role model ανήρτησε στο προφίλ της στο Facebook η Ελληνίδα  ερευνήτρια της NASA, Ελένη Αντωνιάδου. 

Η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη με την επιλογή της να συμμετάσχει στο  Barbie Shero Program που παρακινεί τα κορίτσια να γίνουν ότι ονειρεύονται, ενώ δίνει έμφαση στην προβολή και αποδοχή της διαφορετικότητας  που  πρεσβεύει η κούκλα σε κάθε μέγεθος, χρώμα και επάγγελμμα.

«Ένα μωσαϊκό συναισθημάτων με κατέκλυσε όταν η Barbie μου ανακοίνωσε ότι με επέλεξε να συμμετέχω στο Barbie Shero Program που παρακινεί τα κορίτσια να γίνουν ότι ονειρεύονται! Αρχικά, έκπληξη καθώς κάνω τα νηπιακά μου βήματα στο χώρο της έρευνας, μετά ενθουσιασμός γιατί οι βραβευθείσες γυναίκες όπως η Katherine Johnson, που οι μαθηματικοί υπολογισμοί της στη ΝΑΣΑ ήταν ζωτικής σημασίας για την υλοποίηση των πρώτων επανδρωμένων αποστολών στο διάστημα, μέχρι τη Amelia Earhart τη πρωτοπόρο πιλότο που ήταν η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη της τον Ατλαντικό Ωκεανό, ήταν πηγή έμπνευσης για μένα από τα παιδικά μου χρόνια. Και φυσικά χαρά γιατί η καμπάνια φωτίζει επαγγέλματα στο χώρο των επιστημών και της διασπαστικής καινοτομίας που παραδοσιακά είναι λιγότερο δημοφιλή στα κορίτσια.  Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η Barbie αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, με κούκλες σε κάθε μεγέθη, χρώματα, χαρακτηριστικά, αλλά και κάθε επάγγελμα και κουλτούρα. Για μένα η ομορφιά δεν αντικατοπτρίζεται μόνο με φυσικά χαρακτηριστικά, αλλά αντιπροσωπεύεται μέσα από τον χαρακτήρα μας, την αξιακή μας πυξίδα και τις επιλογές μας ώστε να ζούμε με πνεύμα κατανόησης σε κάθε τι διαφορετικό. Εύχομαι στα κορίτσια που θα εμπνευστείτε από την καμπάνια να είστε ανυπόμονες για θετικές αλλαγές, να έχετε πεισμωμένη αισιοδοξία και πίστη στον εαυτό σας, να αγκαλιάσετε την πρόκληση να μάχεσθε για αυτούς που στάθηκαν λιγότερο τυχεροί στη ζωή και κυρίως να επιμείνετε ώστε οι επιλογές σας να ανταποκρίνονται στις αξίες σας. Και μην ξεχνάτε να ψιθυρίζετε στον εαυτό σας στα καλά και στα άσχημα «μπορείς να γίνεις ότι ονειρεύεσαι!
#YouCanBeAnything #Barbie60 #MoreRoleModels #YCBA», ανέφερε στο μήνυμά της η Ελένη Αντωνιάδου 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης