Κορυδαλλός: Διπλή έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τον νεκρό σε συμπλοκή

Κορυδαλλός: Διπλή έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τον νεκρό σε συμπλοκή

Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ζήτησε αφενός να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε και άλλοι επτά τραυματίσθηκαν, αφετέρου να διακριβωθεί η νομιμότητα των διαδικασιών μεταγωγής κρατουμένων στο Ψυχιατρείο των φυλακών

filakes-kord_3
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε διπλή έρευνα για τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στο Ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες που οδήγησαν σε τραυματισμό πολλών κρατουμένων και στον θάνατο ενός εξ αυτών.

Όπως είπε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου με την παραγγελία της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα εξεταστούν οι μετέχοντες στη συμπλοκή κρατούμενους για το αν είχαν πάρει ναρκωτικές ουσίες και παράλληλα έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν όλες οι διαδικασίες για την μεταγωγή των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο. Δηλαδή υπό ποίες προϋποθέσεις (νόμιμες ή μη) μετήχθησαν στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλου, γιατί και ποιός γιατρός τους παρακολουθούσε είτε ιδιώτης γιατρός είτε του Δημοσίου και θα ελεγχθούν όλα τα ιατρικά πιστοποιητικά.

Ακόμη, θα διερευνηθούν και όλα τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο το τελευταίο διάστημα είτε αυτά ήταν από συγγενείς είτε από γιατρούς.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων, αναφερόμενος τόσο σε προσλήψεις, όσο και σε μέτρα ανακούφισης της ζωής των κρατουμένων, όπως τη δημιουργία επτά σχολείων στις φυλακές, αγροτικής φυλακής για γυναίκες και πολλά.

Τέλος, Μιχάλης Καλογήρου υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο και αναφέρθηκε στις προσπάθειες επί των ημερών του να αντιμετωπιστούν και ποινικά οι δράσεις συμμοριών στις φυλακές, αναφέροντας την πρόσφατη δίωξη για εκτεταμένη εγκληματική δράση κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, που βρίσκεται ήδη σε ανάκριση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης