Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Κραυγή αγωνίας για τα παιδιά που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Κραυγή αγωνίας για τα παιδιά που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή

Κάθε μήνα, έρχονται στο νοσοκομείο 30 παιδιά εκ των οποίων το 1/3 παραμένουν και δεν πάνε σε κάποια άλλη δομή

paidon
Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα των δεκάδων παιδιών που μεταφέρονται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» κατόπιν εισαγγελικών εντολών ελλείψει άλλων δομών φιλοξενίας, αν και τα περισσότερα χρήζουν μόνο προληπτικού ελέγχου, ο οποίος ολοκληρώνεται εντός ολίγων ημερών.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Πρόεδρος των εργαζομένων Δήμος Κωνσταντόπουλος “οι δηλώσεις για άλλη μια φορά έμειναν δηλώσεις. Αυτή την στιγμή έχουμε 40 παιδιά στο νοσοκομείο, τα οποία όμως είναι μεγαλύτερης ηλικίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εννοώ πως φεύγουν και δεν ξέρουμε πότε θα γυρίσουν. Είναι ηλικίας 14-15 ετών και καταλαβαίνετε πως δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε”.

Κάθε μήνα, έρχονται στο νοσοκομείο 30 παιδιά εκ των οποίων το 1/3 παραμένουν και δεν πάνε σε κάποια άλλη δομή.

Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, μπήκαν 30 παιδιά και παρέμειναν τα 22 ενώ τον Φεβρουάριο έμειναν περίπου 20. «Είμαστε υπεύθυνοι για αυτά τα παιδιά. Πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποσχέθηκε πως το θέμα θα λυθεί και θα μεταφερθούν σε δομές. Είναι κρίμα να μετατρέπεται το Παίδων "Αγία Σοφία" σε αποθήκη ψυχών. Πολλά από τα παιδιά αυτά εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, επιθετικότητα προς το προσωπικό και τα άλλα νοσηλευόμενα παιδιά», προσθέτει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα παιδιά πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε Προνοιακές Μονάδες που διαθέτουν την υποδομή φιλοξενίας, προκειμένου να γίνουν οι διαδικασίες αναδοχής-υιοθεσίας και τα μεγαλύτερα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, συμμετέχοντας σε προγράμματα αποϊδρυματοποίησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης