Παρίστανε τεχνικό της ΔΕΗ και ξάφριζε σπίτια ηλικιωμένων

Παρίστανε τεχνικό της ΔΕΗ και ξάφριζε σπίτια ηλικιωμένων

Απέσπασε συνολικά 25.400 ευρώ, χρυσές λίρες και διάφορα χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή

reuma
Άλλες δύο περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και μία απόπειρα εξιχνιάστηκαν στο πλαίσιο των ερευνών για την δράση ενός απατεώνα που εμφανιζόταν ως τεχνικός της Δ.Ε.Η. και ξάφριζε τα σπίτια όπου υποτίθεται πως επισκεύαζε βλάβες στους πίνακες παροχής ρεύματος στην Αλεξανδρούπολη.

Ο 40χρονος Έλληνας είχε ταυτοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ως αυτός που προσποιούνταν τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και τηλεφωνούσε σε έναν συνεργό του, ο οποίος παρίστανε τον προϊστάμενό του. Αρχικά, είχαν εξιχνιαστεί οι απάτες και κλοπές σε βάρος τεσσάρων γυναικών ηλικίας από 80 ως 93 χρόνων, από τις οποίες απέσπασε συνολικά 25.400 ευρώ, χρυσές λίρες και διάφορα χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή, ενώ άλλη μία 84χρονη αντιλήφθηκε τις προθέσεις του και έφυγε χωρίς να κλέψει κάτι από το σπίτι της.

Η συνέχεια της έρευνας έριξε φως σε άλλες τρεις παρόμοιες υποθέσεις, που διέπραξε ο 40χρονος τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, στην Αλεξανδρούπολη και το Τυχερό Έβρου. Με τον ίδιο τρόπο, είχε ξαφρίσει 350 ευρώ, δυο χρυσές λίρες και μια χρυσή αλυσίδα από δυο γριούλες ηλικίας 91 και 83 χρόνων, ενώ άλλη μια 79χρονη τον αντιλήφθηκε και έσπευσε να εξαφανιστεί. Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης