Τραγωδία στη Βάρκιζα: Στη φυλακή η μητέρα του βρέφους που κάηκε ζωντανό

Τραγωδία στη Βάρκιζα: Στη φυλακή η μητέρα του βρέφους που κάηκε ζωντανό

 Απέδωσε το θάνατο του παιδιού σε ατύχημα - Την ώρα της πυρκαγιάς το μωρό ήταν ολομόναχο στο διαμέρισμα - Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζητά η υπεράσπιση της 30χρονης μητέρας

varkiza
Το δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία της στην ανακρίτρια, η 30χρονη μητέρα από τη Βάρκιζα, η οποία αντιμωτωπίζει κατηγορίες για το θάνατο του μόλις 18 μηνών κοριτσιού της, μέσα στο διαμερισμά τους τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέα την 30χρονη για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο αλλά και το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη καθώς το βρέφος κάηκε ζωντανό κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο διαμέρισμα της οικογένειας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, την ώρα της πυρκαγιάς το παιδί βρίσκονταν ολομόναχο στο διαμέρισμα, καθώς η 30χρονη απουσιάζε και βρίσκονταν εκτός σπιτιού με τον ερωτικό της σύντροφο.

Η νεαρή γυναίκα, υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία της πως ο θάνατος του παιδιού της ήταν ατύχημα. Όπως φέρεται να ανέφερε το έγκλημά της ήταν ότι έφυγε πριν έρθει ο σύντροφός της για να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού.

Ακόμη φέρεται να ανέφερε ότι έχει υποστεί κακοποίηση στην παιδική ηλικία και πως από τα 11 χρόνια της υφίστατο κακοποίηση σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον σύντροφο της θετής της μητέρας.

«Το έγκλημα ήταν πως έφυγε πριν έρθει ο σύντροφος της για να προσέχει το παιδί. Λόγω της έλλειψης αγωγής έφυγε πιο συχνά. Τις υπόλοιπες ημέρες έφευγε και γύριζε πιο νωρίς μόνο αυτήν έλειψε τόσες πολλές ώρες. Όντως έδενε το παιδί στο ριλάξ για να μην πέσει» ανέφερε ο συνήγορος της, Σπ. Δημητρίου.

Μάλιστα, η υπεράσπιση της 30χρονης κατηγορουμένης υπέβαλε στους ανακριτές αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης