Κύπρος: Ακαδημαϊκό ίδρυμα ρωτούσε υποψήφια για εργασία για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις

Κύπρος: Ακαδημαϊκό ίδρυμα ρωτούσε υποψήφια για εργασία για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις

Η ακαδημαϊκός προαναγγέλλει προσφυγές σε τοπικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς – Υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης την ρωτούσαν για την εμφάνισή της και τις σεξουαλικές της π[ροτιμήσεις

video_ypopsifia
Ακαδημαϊκό ινστιτούτο στην Κύπρο καταγγέλλει η ακαδημαϊκός Γιώτα Δημητρίου, η οποία θα προσφύγει σε τοπικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς. Σε βίντεο που ανήρτησε στο YouTube η παραπονούμενη, η οποία ζει μόνιμα στη Βρετανία, αναφέρει ότι κλήθηκε για συνέντευξη σε ακαδημαϊκό ινστιτούτο στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, όπως αναφέρει, δέχθηκε ερωτήσεις για την εμφάνισή της, αλλά και για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις.

Όπως αναφέρει, μετά τη συνέντευξη έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ινστιτούτου υπογραμμίζοντάς του την ενόχλησή της για το περιστατικό. Ο πρόεδρος της απάντησε ότι έγινε παρατήρηση στο συγκεκριμένο μέλος της επιτροπής και πως έγινε αναφορά στο συμβούλιο.

«Μήνες αργότερα κανένας από το πανεπιστήμιο δεν επικοινώνησε μαζί μου», σημειώνει η παραπονούμενη «κανένας δεν μου απολογήθηκε και κανένας δεν μου έδωσε λεπτομέρειες για το πώς χειρίστηκαν το όλο θέμα».

Το συμβούλιο του ινστιτούτου, προσθέτει, επικοινώνησε μαζί μετά από δική της επιστολή στις 26 Φεβρουαρίου. «Μου απολογήθηκαν και με ενθάρρυναν να ξανακάνω αίτηση για δουλειά», σημειώνει.

Η παραπονούμενη αναφέρει ότι η καταγγελία της έχει στόχο να ενθαρρύνει και άλλα άτομα που βίωσαν παρόμοιες καταστάσεις να μιλήσουν δημόσια και να καταγγείλουν απρεπείς συμπεριφορές.

Κλείσιμο
Open Letter - Report of discriminatory act at Cypriot Academic Institution
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης