Τραγωδία στη Βάρκιζα: «Ξέχασα να το δέσω...» λέει η μάνα για το μωρό που κάηκε ζωντανό

Τραγωδία στη Βάρκιζα: «Ξέχασα να το δέσω...» λέει η μάνα για το μωρό που κάηκε ζωντανό

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στην 30χρονη γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα - Η «κινηματογραφικά» τραγική προσωπική της ιστορία - Προκαλούν σοκ όσα λέει χωρίς να συνειδητοποιεί τη βαρύτητά τους

tragwdia_vrefos_ginaika_art_new
«Ξέχασα να το δέσω....»: Αυτή την «εξήγηση» έδωσε η τριαντάχρονη μητέρα για το πως ξεκίνησε η φωτιά που έκαψε ζωντανό το μόλις δεκατριών μηνών κοριτσάκι της. Η γυναίκα, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη σοκάρει με όσα λέει στην κατάθεσή της αφού τα λέει σα να είναι αυτά που περιγράφει τα πιο φυσιολογικά πράγματα στον κόσμο, χωρίς να συνειδητοποιεί τη βαρύτητα των λεγομένων της. 

Τραγωδία με βρέφος σε πυρκαγιά

«Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι του για να είναι ασφαλές», περιέγραψε. «Μετά έβγαινα, πήγαινα για καφέ, έβγαινα με τις παρέες μου». Η γυναίκα λέει ότι επέστρεφε τα μεσημέρια, τάιζε και πάλι το παιδάκι και αργότερα το έδενε και πάλι και έφευγε. Η ίδια μοιάζει να πιστεύει ότι αυτή η «φροντίδα» που παρείχε στο παιδί ήταν ό,τι χρειαζόταν και τίποτ' άλλο. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, το μωρό σπάνια έως ποτέ το έβγαζε έξω από τη γκαρσονιέρα της οδού Έριδος, στη Βάρκιζα.

Όμως, σοκ προκαλεί και η απάντησή της στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής, όταν ρωτήθηκε τι έκανε όταν επέστρεψε και διαπίστωσε ότι είχε ξεσπάσει φωτιά στο σπίτι: «Κατάλαβα ότι είχε πιάσει φωτιά γιατί πήγα να μπω και είχε καπνό. Φοβήθηκα από τον καπνό και δεν μπήκα.». Όταν ρωτήθηκε τι πιστεύει ότι προηγήθηκε της πυρκαγιάς είπε: «Ξέχασα να το δέσω». Έτσι, οι πυροσβέστες εκτιμούν ότι είτε το μωρό έπεσε πάνω στη θερμάστρα που ήταν αναμμένη και κάηκε ζωντανό είτε πήρε φωτιά η κουβερτούλα του.

Σε βάρος της 30χρονης γυναίκας οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο αλλά και για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος. Η γυναίκα οδηγήθηκε σήμερα στις εισαγγελικές αρχές, χωρίς δικηγόρο και αμέσως μετά παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθεί σχετικά με τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν.

Κλείσιμο
Νεκρό βρέφος από φωτιά σε διαμέρισμα (Κιου 1)

Πίσω από την αδιανόητη τραγωδία όμως, ξετυλίγεται μια σχεδόν κινηματογραφικά τραγική ιστορία ζωής, της ίδιας της τριαντάχρονης μητέρας. «Είναι άρρωστη. Και δυστυχώς δεν δεχόταν και βοήθεια», λένε οι γείτονες που την ήξεραν εδώ και χρόνια. «Ήταν κάτω από το σπίτι, μέσα σε ένα αυτοκίνητο με έναν νεαρό. Είχε άλλα δύο παιδιά. Το πρώτο μωρό είχε γεννηθεί όταν η ίδια ήταν ακόμη ανήλικη», περιγράφει γειτόνισσα που ξέρει καλά την ιστορία της. «Το μωρό είχε γεννηθεί πρόωρα και έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο. Εκείνη ως ανήλικη δεν μπορούσε να το πάρει, έπρεπε να πάει ο πατέρας του, που είπε ότι δεν το ήθελε. Της είπαν ότι θα μπορούσε να πηγαίνει να το θηλάζει, αλλά δεν το έκανε ποτέ. Αυτό ήταν το πιο τυχερό μωρό. Δόθηκε για υιοθεσία».

Σημειώνεται ότι και η τριαντάχρονη είχε υιοθετηθεί. Σε ηλικία 16 ετών όμως πέθανε η θετή της μητέρα - είχε προηγηθεί ο θάνατος της θετής της γιαγιάς. Η δεκαεξάχρονη βρέθηκε για δύο χρόνια σε προνοιακή δομή. Πριν ενηλικιωθεί όμως, γέννησε το πρώτο της μωρό- εκείνο που υιοθετήθηκε. Στα δεκαοκτώ της πήγε να ζήσει στη Βάρκιζα σε διαμέρισμα που είχε κληρονομήσει από τη θετή της μητέρα. Μάλιστα, όπως λένε οι γείτονες επί χρόνια ζούσε πουλώντας κομμάτι- κομμάτι την περιουσία που είχε κληρονομήσει, και στο τέλος της έμεινε το διαμέρισμα των 40 τετραγωνικών που έμελε να γίνει πύρινος τάφος για το τρίτο της παιδί.

Νεκρό βρέφος από φωτιά σε διαμέρισμα (Κιου 2)

Λίγα χρόνια μετά τη γέννηση του πρώτου μωρού, ήρθε στη ζωή ένα ακόμη παιδί. Μόλις δυόμισι χρονών, όμως, το παιδί πέθανε: «Την έψαχνε μια κοινωνική λειτουργός. Δεν τη βρήκε, βρήκε εμένα», περιγράφει γειτόνισσα της 30χρονης. «Μας είχε πει ότι το παιδί πέθανε από σπάνια ασθένεια». Αυτό συνέβη πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Πριν από δεκατρείς μήνες γεννήθηκε το τρίτο μωρό- αυτό που κάηκε τα ξημερώματα ζωντανό. Αυτό το παιδί βγήκε από το μαιευτήριο με την υπογραφή φίλου της τριαντάχρονης, οδηγού ταξί, ο οποίος ισχυρίσθηκε ωστόσο ότι πλέον είχαν χωρίσει. Τα τρία παιδιά είχαν διαφορετικούς πατεράδες. Ο οδηγός ταξί πάντως, σύμφωνα με τη γειτονιά που τον έβλεπε, φρόντιζε το άτυχο κοριτσάκι και μάλιστα κάποιες φορές το έβγαζε και βόλτα.

Δείτε βίντεο: Σοκ στη Βάρκιζα με το θάνατο του βρέφους σε πυρκαγιά - Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα

Σοκ στη Βάρκιζα με το θάνατο του βρέφους σε πυρκαγιά - Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης