Οι πρίγκιπες του κόσμου βρίσκουν δουλειά σε Έλληνες ανέργους

Οι πρίγκιπες του κόσμου βρίσκουν δουλειά σε Έλληνες ανέργους

Η πρωτοβουλία στην οποία φέτος συμμετείχαν 120 ισχυροί Έλληνες από ολόκληρη την Ομογένεια έχει ήδη δώσει θέσεις εργασίας σε 59 άτομα από την Ελλάδα

karolos1
Tην ευκαιρία να μπουν στην αγορά εργασίας ή να βάλουν γερά θεμέλια στο στήσιμο της δικής τους επιχείρησης με τις συμβουλές ενός εξειδικευμένου μέντορα προσφέρουν οι πρίγκιπες του κόσμου σε Έλληνες ανέργους. Μέλη βασιλικών οικογενειών, όπως οι πρίγκιπες Παύλος και Νικόλαος Γλύξμπουργκ, καθώς και η αφρόκρεμα Ελλήνων επιχειρηματιών και της Ομογένειας συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε ένα τετραήμερο εκδηλώσεων στο Λονδίνο, που περιλάμβανε ακόμη και συνάντηση με τον πρίγκιπα Κάρολο της Αγγλίας. Σε αυτές τις συναντήσεις οι υψηλοί συμμετέχοντες συζήτησαν το πρόβλημα της ανεργίας και συμφώνησαν να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν ανέργους και δη οι επιχειρηματίες, προσλαμβάνοντας κόσμο στις επιχειρήσεις τους.

F1
Ο πρίγκιπας Κάρολος με τον Father Alex, την πρεσβυτέρα Ξανθη και τον πρίγκιπα Παύλο
F2
Ο πρίγκιπας Κάρολος είχε σύντομο τετ α τετ με τον Πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών Βασίλη Απoστολόπουλο


Το Prince’s Trust International ιδρύθηκε το 1976 από τον πρίγκιπα Κάρολο, ενώ το 2015 επεκτάθηκε διεθνώς με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας. Νέοι από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να βρουν δουλειά όχι μέσα από κάποια αγγελία στις εφημερίδες, αποστέλλοντας βιογραφικά σε επιχειρήσεις ή από κάποια προκήρυξη κάλυψης θέσεων στο Δημόσιο, αλλά μέσω της γνωριμίας τους με πρίγκιπες!

Αρχικά πρέπει να καταθέσουν αίτηση σε κάποιο από τα προγράμματα των ερευνητικών κέντρων με τα οποία συνεργάζεται το trust. Εφόσον το βιογραφικό τους κριθεί ικανοποιητικό, τότε εντάσσονται στα προγράμματα και ξεκινούν μαθήματα: Από το πώς θα πρέπει να παρουσιάζονται σε μια συνέντευξη για εύρεση εργασίας, μέχρι το πώς θα στήσουν ένα πλάνο για να υλοποιήσουν μια επιχειρηματική ιδέα. Στη συνέχεια οι πιο ικανοί απορροφούνται στις εταιρείες των επιχειρηματιών που συμμετέχουν στο prince’s trust international. Τα τελευταία χρόνια 59 άτομα από την Ελλάδα κατάφεραν να βρουν δουλειά με αυτό τον τρόπο.

Η περίπτωση της Ειρήνης Αντωνοπούλου είναι χαρακτηριστική. Η νεαρή γυναίκα εργάζεται σήμερα σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μετά τη συμμετοχή της σε πρόγραμμα του Prince’s Trust International. Ταξίδεψε μάλιστα στο Λονδίνο και μίλησε για τη βιωματική της εμπειρία σε μια από τις πριβέ εκδηλώσεις του πριγκηπικού trust. «Εκτός από εμένα, υπάρχουν ακόμη χιλιάδες Έλληνες άνεργοι που ψάχνουν για δουλειά», είπε η νεαρή κοπέλα, ενώ στο σχετικό φυλλάδιο που μοιράστηκε στους καλεσμένους εξηγούσε πώς κατάφερε να βελτιωθεί ως επαγγελματίας μέσα από τα μαθήματα που παρακολούθησε: «Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης έμαθα πού έκανα λάθος στις συνεντεύξεις, αλλάζοντας τη γλώσσα του σώματος, την επαφή με τα μάτια, τον τρόπο που ντυνόμουν και έμοιαζα περισσότερο με επαγγελματία. Το πρόγραμμα μου τα δίδαξε όλα αυτά. Και μου έμαθε και πολλά περισσότερα. Ημουν ένας ευαίσθητος άνθρωπος, χωρίς την ικανότητα να χειριστώ μια επίθεση ή μια σύγκρουση και έγινα πιο σκληρή, ανθεκτική, ικανή να λύνω προβλήματα όχι μόνο δικά μου, αλλά και των συναδέλφων και των πελατών».

Κλείσιμο
Υπάρχουν δύο προγράμματα για τους ενδιαφερόμενους που δηλώνουν συμμετοχή μέσα από τα συνεργαζόμενα ερευνητικά κέντρα καινοτομίας. Οι νέοι είτε μπορούν να βρουν δουλειά σε κάποια επιχείρηση είτε να καταρτίσουν ένα business plan και να στήσουν τη δική τους επιχείρηση, με τη βοήθεια και τις συμβουλές που τους προσφέρει ένας μέντορας του trust.

Ήδη χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν βρει δουλειά με αυτόν τον τρόπο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί στο Prince’a Trust International και η χώρα μας, μέσω των Ελλήνων επιχειρηματιών που προσκαλούνται και οι οποίοι έχουν προσλάβει στις εταιρείες τους συνολικά 59 άτομα.

F3
Ο σύμβουλος επιχειρήσεων Γιάννης Χορόζογλου με τη σύζυγό του
F5
Η Ειρήνη Αντωνοπούλου



Η συνάντηση με τον πρίγκιπα Κάρολο της Αγγλίας

Στο φετινό Prince’s Trust International συμμετείχαν 120 Έλληνες μετά τη συνεργασία που ανέπτυξαν ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας με τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Πατριαρχείου πατέρα Αλέξανδρο Καρλούτσο, ο οποίος και οργάνωσε τις εκδηλώσεις. Οι Ελληνες επιχειρηματίες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν τον πρίγκιπα Κάρολο στο Saint James Palace και να έχουν ένα σύντομο τετ α τετ. Οι άνδρες φορούσαν κοστούμι με γραβάτα, ενώ οι γυναίκες φόρεμα ή φούστα με το μήκος απαραίτητα να φτάνει κάτω από το γόνατο.

Ο Father Alex ταξίδεψε από την Αμερική στο Λονδίνο μαζί με 30 ισχυρούς Ελληνες επιχειρηματίες και προσωπικότητες της Ομογένειας. Μεταξύ αυτών ο CEO της Calamos Investments Τζον Κουδούνης, ο κατασκευαστής Μερκούριος Αγγελιάδης, ο επίσης κατασκευαστής Ντιν Σπανός από το Λος Αντζελες ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης της ομάδας Los Angeles Chargers, ο επικεφαλής του «τάγματος των αρχόντων» του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αντονυ Λυμπεράκης, ο λομπίστας Αντυ Μανάτος, ο δικηγόρος Θεόδωρος Μποζονέλης και ο γιατρός Πήτερ Μίχαλος. Ακόμη ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης έκανε το μακρινό ταξίδι από την Αυστραλία για να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις, η ιδιοκτήτρια του κτήματος Chateau Margaux Κορίν Μετζελόπουλοςταξίδεψε από τη Γαλλία, ο βιομήχανος Γιάννης Αρβανίτης από την Ιταλία και από τη Γερμανία ο πρόεδρος των ελληνικών κοινοτήτων Κώστας Δημητρίου. Από την Ελλάδα μετέβησαν στο Λονδίνο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών Βασίλης Αποστολόπουλος, ο ασφαλιστής πολυτελών σκαφών Γιάννης Αρμενάκης, ο πρόεδρος της Μίνως ΕΜΙ Σαμουήλ Μάτσας με την κόρη του Μαργαρίτα, ο σύμβουλος επιχειρήσεων Γιάννης Χορόζογλου, ενώ το «παρών» έδωσαν ακόμη ο δικηγόρος Νίκος Σταθόπουλος και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη. Στο Prince’s Trust International παρευρέθηκαν ακόμη ο πρίγκιπας Παύλος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η αδελφή του πριγκίπισσα Θεοδώρα, ο πρίγκιπας Νικόλαος και η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες δεσμεύθηκαν ότι θα προσλάβουν στις επιχειρήσεις τους Έλληνες νέους που δεν έχουν εργασία, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση της ανεργίας, που είναι και ο σκοπός του προσκοπικού trust».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβλήθηκε για πρώτη φορά η ταινία «Cliffs of Freedom», η οποία αναφέρεται στην επανάσταση του 1821. Το «παρών» στην πρεμιέρα έδωσαν ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάςμε τη λαμπερή σύζυγό του Κάτια Ζυγούλη. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα τον Μάρτιο.

F6
Ο Σάκης Ρουβάς με την επιχειρηματία Αναστασία Αρβανίτη απο την Ιταλία
F7
Ο πριγκηπας Καρολος με τον προεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλη Παπαστεργιαδη
F8
Ο διαδοχος του Βρετανικού θρόνου συνομιλει με τον Σαμουήλ και τη Μαργαρίτα Μάτσα
F9
Ο Τζων Κουδουνης με την πριγκίπισσα Θεοδώρα
F10
Ο Σακης Ρουβας με την Τατιάνα Μπλάτνικ
F11
Η Κατια Ζυγουλη με τον δισεκατομυριουχο Ντιν Μητροπουλο
f12
Oι πρωταγωνιστες της ταινιας Cliffs of freedom
f13
Ο σκηνοθέτης της ταινιας Βαν Λινγκ με την παραγωγο Μαριάν Μητροπουλος



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης