Ερρίκος Ντυνάν: Το business plan και η επόμενη μέρα

Ερρίκος Ντυνάν: Το business plan και η επόμενη μέρα

Τα στοιχεία για την κίνηση ασθενών και τα έσοδα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 είναι ενδεικτικά: οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 20% και τα έσοδα κατά 23%. Η αυξητική πορεία των εσόδων συνεχίστηκε και στο δεύτερο μισό του έτους, αλλά με πιο χαμηλό ρυθμό (19%)

errikos_ntynan_arthro
Στην υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου ανάππτυξης(businness plun) που έχει καταρτιστεί από τη διοίκησή του με καταληκτικό χρονικό ορίζοντα το έτος 2023 είναι σταθερά προσανατολισμένο το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Οι σκιές της προεδρίας Μαρτίνη, που οδήγησαν το «Ερρίκος Ντυνάν» σε εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, αλλά και ο διαγωνισμός για την πώλησή του που έχει μείνει μετέωρος, ακολουθούν βεβαίως το νοσοκομείο, με τη διοίκησή του να επιδίδεται, ωστόσο, σε μία μεγάλη προσπάθεια για οικονομική και λειτουργική ανάκαμψη.

Τα στοιχεία για την κίνηση ασθενών και τα έσοδα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 είναι ενδεικτικά: οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 20% και τα έσοδα κατά 23%. Η αυξητική πορεία των εσόδων συνεχίστηκε και στο δεύτερο μισό του έτους, αλλά με πιο χαμηλό ρυθμό (19%).

Το «Ερρίκος Ντυνάν» έχει δυναμικότητα 462 κρεβατιών, από τα οποία λειτουργούν σήμερα τα 280. Στις λειτουργούσες θέσεις, νοσηλεύονται περίπου 140 έως 150 ασθενείς, γεγονός που εξασφαλίζει πληρότητα 44%. Τα λειτουργικά του έξοδα είναι της τάξης των 45- 48 εκατ.ευρώ ετησίως, αλλά θεωρείται από τη διοίκησή του πως μπορούν να υπερκαλυφθούν όσο αυξάνονται η διαθεσιμότητα θέσεων νοσηλείας και η πληρότητα. Η «Ημιθέα», η θυγατρική του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς έχει επενδύσει στο νοσοκομείο συνολικά 200 εκατ. ευρώ, με αιχμή την ανανέωση του ιατρικο-τεχνολογικού εξοπλισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης