Καλαμάτα: Στο ψυγείο του σπιτιού έκρυβε 34 κιλά λαθραίου καπνού

Καλαμάτα: Στο ψυγείο του σπιτιού έκρυβε 34 κιλά λαθραίου καπνού

Οι τέσσερις συσκευασίες λαθραίου καπνού συνολικού βάρους ενός κιλού και 970 γραμμαρίων που βρήκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στο όχημά του οδήγησαν στον «θησαυρό» 

astynomia
Οι τέσσερις συσκευασίες λαθραίου καπνού συνολικού βάρους ενός κιλού και 970 γραμμαρίων που βρήκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στο όχημα που οδηγούσε ένας 62χρονος στην Καλαμάτα, ήταν μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» καθώς πολύ περισσότερα κιλά βρέθηκαν στο... ψυγείο του σπιτιού του!

Κατά την διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε την σύλληψη του 62χρονου, βρέθηκαν άλλες 66 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 32 κιλών και 706 γραμμαρίων, μία μηχανή γέμισης τσιγάρων, καθώς και 1.600 άδειες φύσιγγες τσιγάρων. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας που του άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ τα συνολικά 34 κιλά και 676 γραμμάρια καπνού παραδόθηκαν στο αρμόδιο Τελωνείο για να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

kapnos_kalamata


*** Ιδιαίτερα αποδοτική ήταν η διακίνηση λαθραίων τσιγάρων για έναν 44χρονο Πακιστανό που συνελήφθη στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας από αστυνομικούς του τμήματος Διρφύων – Μεσσαπίων. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να κινείται με Ι.Χ. αυτοκίνητο και τον σταμάτησαν για έλεγχο, κατά τον οποίο βρήκαν στο χώρο των αποσκευών 490 λαθραία πακέτα τσιγάρων. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε, όπως και 2.900 ευρώ και δύο κινητά που βρέθηκαν στην κατοχή του 44χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Η έρευνα που έγινε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στο όχημα που οδηγούσε ένας 30χρονος αλλοδαπός στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, αποκάλυψε 250 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης. Ο νεαρός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ κατασχέθηκαν το όχημά του και ένα κινητό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης