Ψευδοκράτος: Ο «Πορθητής» ξεκινά γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ τον Φεβρουάριο

porth12

Σε δηλώσεις του στο Ανατολού, ο λεγόμενος «υπουργός ενέργειας» Οζντίλ Ναμί ανέφερε ότι συνεχώς κάνουν έκκληση για συνεργασία στην ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση

Δραστηριότητες στα ανοιχτά της Κύπρου θα ξεκινήσει στα μέσα Φεβρουαρίου το τουρκικό γεωτρύπανο Πορθητής, δηλώνει ο λεγόμενος «υπουργός ενέργειας» Οζντίλ Ναμί στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, προσθέτοντας ότι «όπως και στα άλλα ζητήματα θα προστατεύουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα του ‘τουρκοκυπριακού λαού’ στο θέμα του φυσικού αερίου και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα».

Σε δηλώσεις του στο Ανατολού, ο Οζντίλ Ναμί ανέφερε ότι συνεχώς κάνουν έκκληση για συνεργασία στην ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση. «Αυτό είτε θα γίνει είτε δεν θα γίνει. Εμείς θα συνεχίσουμε τη στρατηγική πολιτική που διαμορφώσαμε με την Τουρκία στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που συμφωνήσαμε», ανέφερε.

Ο Οζντίλ Ναμί είπε πως όλος ο κόσμος έχει αποδεχτεί την πραγματικότητα ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στο φυσικό αέριο που θα εξορυχθεί γύρω από την Κύπρο. «Αν δει κανείς την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τις δηλώσεις των ΗΠΑ, τονίζεται ότι πρέπει οπωσδήποτε να προστατευθούν τα δικαιώματα και των δύο "λαών" σε σχέση με τις πηγές ενέργειας που θα βρεθούν γύρω από το νησί», ανέφερε. Υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ούτε είναι λογική η πρόταση του Ελληνοκύπριου ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη όπως τα κέρδη από τα δικαιώματα που έχουν οι Τουρκοκύπριοι στο φυσικό αέριο να τοποθετηθούν σε ένα ειδικό ταμείο μέχρι να βρεθεί λύση. «Τότε τα έσοδα από το φυσικό αέριο που θα κατατεθούν σε ειδικό ταμείο, όσο δεν υπάρχει λύση στην Κύπρο δεν θα πρέπει να τα αγγίξει κανένας. Αλλιώς η τουρκική πλευρά θα αντιδράσει», ανέφερε.

Ο Ναμί είπε ότι «ο πιο άνετος, ο πιο οικονομικός και ο πιο γρήγορος δρόμος να μεταφερθεί το φυσικό αέριο στην Ευρώπη είναι μέσω της Τουρκίας. Αλλωστε η Τουρκία έχει ήδη μία τεράστια υποδομή για κάτι τέτοιο. Η απόσταση μεταξύ Τουρκίας Κύπρου για να υπάρξει διασύνδεση με ξηρά είναι η πιο σύντομη απόσταση», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ethniki1

Το έργο που επιτελεί η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τη διαχρονική μέριμνα της Εθνικής Ασφαλιστικής προς τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, υπογράμμισε ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Marketing & Bancassurance, κ. Ιωάννης Σηφάκης, κατά την εκδήλωση παράδοσης της επιταγής των 55.511 ευρώ που συγκεντρώθηκε κατά το 3ο No Finish Line Athens.

tavern

«Ζητάμε εξαίρεση κάποιων χώρων από την ολική απαγόρευση, συγκεκριμένων χώρων που θα δηλωθούν και θα πληρούν τις προδιαγραφές, ώστε να μπορούν οι πελάτες μας καπνιστές να απολαύσουν και αυτοί τις υπηρεσίες μας»