Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εορτασμοί για τα 110 χρόνια του προσκοπισμού

Μελη_ΔΣ_Ελληνων_Προσκοπων_ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τις δράσεις τους

Για τις δράσεις που πρόκειται να διοργανώσουν ενόψει του εορτασμού των 110 χρόνων του Ελληνικού Προσκοπισμού την περίοδο 2019 - 2020 και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Προσκοπική Κίνηση για την προώθηση των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) Ι. Κανέτης (Πρόεδρος Δ.Σ.), Κ. Πατινιωτάκης (Γενικός Γραμματέας), Χρ. Μητρομάρας (Γενικός Έφορος), Κ. Εφραιμίδης (Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων), Ν. Καραϊσκος και Δ. Παπαθεοδούλου (μέλη), τους οποίους δέχτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε να θέσει υπό την αιγίδα του όλο τον εορτασμό των 110 χρόνων της Προσκοπικής Κίνησης, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί και η δεύτερη Διημερίδα για τον Εθελοντισμό (σε συνέχεια της διημερίδας που είχε λάβει χώρα το 2017 και είχε ανοίξει τη συζήτηση για την θεσμοθέτηση θεσμικού πλαισίου) στην οποία θα κηρύξει την έναρξη.

Προεδρος_ΔΣ_Ελληνων_Προσκοπων_ΠτΔ


Τέλος – όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΣΕΠ - ο κ. Παυλόπουλος αποδέχθηκε την πρόταση του Δ.Σ. να επιδώσει τα προσκοπικά μαντήλια στους νέους Προσκόπους Έθνους στην ειδική προς τούτο τελετή που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2019.

Επίσης, «ο Πρόεδρος εξήρε το κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο που υπηρετεί με συνέπεια εδώ και 109 χρόνια η Προσκοπική Κίνηση, το οποίο παρακολουθεί πάντοτε με μεγάλο ενδιαφέρον και δήλωσε ότι θα είναι πάντοτε αρωγός σε προσπάθειες που προωθούν την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Γενικος_Γραμματεας_Ελληνων_Προσκοπων_ΠτΔ


Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, παρευρέθηκε και ο Μόνιμος Βοηθός Γενικός Έφορος Αθ. Ευσταθίου. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιδόθηκε ως αναμνηστικό μία χειροποίητη εικόνα του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη όλων των Προσκόπων.

Γενικος_Εφορος_Ελληνων_Προσκοπων_ΠτΔ

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Εμφανίστηκε ο εξαφανισμένος Πάκης; Αλήθεια δεν έχει πάρει είδηση ο ολίγιστος πτΔ ότι τον χλευάζουν οι Έλληνες; Έσπασε το ρεκόρ Γκίνες στην υπογραφή εντός ωρών της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.

Παναγιώτης

Πρόλαβε να πάει να τιμήσει την παγκόσμια ημέρα προφυλακτικού; αφήνει το γάμο και πάει για πουρνάρια.

cm

Η γλάστρα πρόεδρος επι το έργου... τσάμπα πληρώνει ο μα@@ας Έλληνας φορολογούμενος..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kriti

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ξεκαθάρισε, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας, πως η περιφέρεια δεν θα μείνει αμέτοχη σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της Κρήτης και δεν θα αυτοπεριοριστεί στα στενά όρια των αρμοδιοτήτων της