Κρίση και στο νησί των Ανέμων; Γέμισαν ενοικιαστήρια τα καταστήματα στα Ματογιάννια

Κρίση και στο νησί των Ανέμων; Γέμισαν ενοικιαστήρια τα καταστήματα στα Ματογιάννια

Η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή στην Χώρα της Μυκόνου που αποτελεί το εμπορικό «φιλέτο» του νησιού, είναι γεμάτη με δεκάδες  άδεια  μαγαζιά που αναζητούν υποψήφιο ενοικιάστη - Πού αποδίδεται το φαινόμενο

enoikio_mikonos
Κρίση και στο νησί των Ανέμων; Με χάρτινες ταμπέλες που γράφουν «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» έχουν γεμίσει τα περισσότερα καταστήματα στα Ματογιάννια, σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει η κάμερα του «Mykonos Live».  Η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή στην Χώρα της Μυκόνου που αποτελεί το εμπορικό «φιλέτο» του νησιού, είναι γεμάτη με δεκάδες  άδεια  μαγαζιά που αναζητούν υποψήφιο ενοικιάστη. Αιτία για τα  κενά ακίνητα είναι τόσο τα «τρελά» λεφτά που ζητούν οι ιδιοκτήτες τους για να τα εκμισθώσουν όσο και ο μειωμένος τζίρος των επιχειρηματιών που τα νοικιάζουν.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μόνο η καταβολή «αέρα» σε ένα ακίνητο στα Ματογιάννια φτάνει τα 300.000 ευρώ, ενώ ένα μέσο μηνιαίο ενοίκιο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε έξοδα για υπαλλήλους (ενδεικτικά μόνο η διαμονή για 4-5 μήνες σε δωμάτιο 2 δωματίων κοστίζει 10.000 ευρώ) και πάγιους λογαριασμούς, τότε το λειτουργικό κόστος μιας επιχείρησης εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη.  Και κάπως έτσι το όνειρο ενός επιχειρηματία μετατρέπεται σε «εφιάλτης».

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την πλευρά τους αποδίδουν τις ακριβές τιμές στην μεγάλη ζήτηση, στην εμπορικότητα της περιοχής της Χώρας αλλά και στον υψηλό φόρο ακίνητης περιουσίας που καταβάλουν, με αποτέλεσμα αυτός να μετακυλίεται στους ενοικιαστές.

ΜΑΤΟΓΙΑΝΝΙ: Ο ΠΙΟ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης