Εργαζόμενοι Ευαγγελισμού για Ρένα Δούρου: Προεκλογικού χαρακτήρα οι επισκέψεις της

Εργαζόμενοι Ευαγγελισμού για Ρένα Δούρου: Προεκλογικού χαρακτήρα οι επισκέψεις της

Η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε 4,7 εκατ. ευρώ στον Ευαγγελισμό για υλικοτεχνικό εξοπλισμό

eyaggelismos-nosokomeio
Σύγχρονο... «Μαυρογιαλούρο» χαρακτηρίζει την Περιφερειάρχη κυρία Ρένα Δούρου η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ στο Σωματείο Εργαζομένων του Ευαγγελισμού, με αφορμή την παρουσία και κυρίως τις εξαγγελίες της κυρίας Δούρου προς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, στη διάρκεια της κοπής της πίτας. Δηλώνει μάλιστα η KOB ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ του ΚΚΕ πως αναμένονται και άλλες τέτοιες, προεκλογικού χαρακτήρα, επισκέψεις της Περιφερειάρχη στα 31 νοσοκομεία της Αττικής και καλούν τους εργαζόμενους να δείξουν με τη στάση τους πως αντιλαμβάνονται το σκηνικό που στήνεται και να το απορρίπτουν.

«Η Περιφέρεια Αττικής στο ρόλο του σύγχρονου “Μαυρογιαλούρου”. Σκηνοθέτης – Παραγωγός: Κυβέρνηση - Υπουργείο Υγείας. Θεατρική σκηνή: “Νοσοκομείο Ευαγγελισμός”» σχολιάζεται με αιχμηρό τρόπο στη σχετική ανακοίνωση η εμφάνιση της Περιφερειάρχη στον Ευαγγελισμό την περασμένη Δευτέρα. Μάλιστα, κατά πληροφορίες η κυρία Δούρου φέρεται να «πρόσφερε» και ένα έξτρα ρεπό στους εργαζόμενους για τις υπηρεσίες τους - που προφανώς είναι σημαντικές αλλά η αξιολόγηση τους ουδεμία σχέση έχει με την Περιφέρεια.

«Ουσιαστικά επιχειρήθηκε να μετατραπεί σε κυβερνητική προεκλογική “φιέστα” με την αναγγελία ότι η Περιφέρεια Αττικής – ύστερα από “αίτημα” του υπουργείου Υγείας - διαθέτει το ποσό των 40,6 εκ. ευρώ για τα 31 Νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων 4,7 εκ. ευρώ για τον Ευαγγελισμό για υλικοτεχνικό εξοπλισμό» αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων, καρδιολόγος κ. Ηλίας Σιώρας.

«Δεν υποκαθιστούμε την Κυβέρνηση ή το Υπουργείο. Παίζουμε τον κοινωνικό ρόλο που οφείλει να παίζει η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία της» ανέφερε στην ομιλία της η κ. Δούρου.

Σύμφωνα με τον κ. Σιώρα, το ότι η Περιφέρεια δεν «υποκαθιστά την Κυβέρνηση ή το Υπουργείο» είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, «διότι με καταμερισμένους ρόλους Κυβέρνηση και Περιφέρεια την ίδια αντιλαϊκή πολιτική προωθούν».


Η «Συριζαίϊκη» συνέπεια και το θράσος της κυρίας Δούρου

«Η εξαγγελία της κ. Δούρου έχει μια απαρέγκλιτη Συριζαίϊκη συνέπεια στην πολιτική “αφαιρώ 10 – δίνω 1” και αυτό να το παρουσιάζει προκλητικά σαν δήθεν φιλολαϊκή προσφορά. Διότι τα 40,6 εκατομμύρια που εξήγγειλε είναι κάτι λιγότερο από το 10% των 500 εκατομμυρίων ευρώ που αφαιρέθηκαν από την κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων την περίοδο 2013 – 2019 με τη συμβολή όλων των κυβερνήσεων, μαζί και του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κλείσιμο
Αλλά και αναφορικά με τον «κοινωνικό ρόλο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η KOB ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ είναι καταπέλτης: «Χρειάζεται πολύ θράσος και αμετροέπεια για να τον επικαλεστεί η περιφερειάρχης, όταν ουσιαστικά δολοφονήθηκαν πάνω από 100 συνάνθρωποί μας στο Μάτι από την παντελή έλλειψη αντιπυρικών μέτρων, όταν δεκάδες συνάνθρωποί μας πνίγηκαν στη Μάνδρα από την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη και της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τέτοιες δαπάνες δεν είναι “επιλέξιμες” αφού δεν φέρνουν κέρδος. Πάει πολύ η κ. Δούρου να διεκδικεί το “Όσκαρ” της κοινωνικής πολιτικής για λογαριασμό της Κυβέρνησης όταν για τους εγκαυματίες στο Μάτι δεν υπήρχαν ειδικές ΜΕΘ να νοσηλευτούν, όταν οι Αιμοδοσίες των δημόσιων νοσοκομείων – λόγω των ελλείψεων – αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στη μαζική εθελοντική προσφορά του λαού σε αίμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης