Κρήτη: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 6χρονης που είχε προσβληθεί από γρίπη

Κρήτη: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 6χρονης που είχε προσβληθεί από γρίπη

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ανέφερε ότι η αρχική κλινική εικόνα της  έδειχνε πως είχε προσβληθεί από  μηνιγγίτιδα - Περαιτέρω εξετάσεις ανίχνευσαν σταφυλόκοκκο

euxaris
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τα αίτια θανάτου της 6χρονης Εύχαρις, που το βράδυ της Κυριακής άφησε την τελευταία της πνοή στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Για αρκετές ώρες τα ερωτηματικά παρέμεναν αναπάντητα ως προς το γιατί πέθανε το 6χρονο «αγγελούδι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη Εύχαρις είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων που ήδη έχουν γίνει γνωστά έδειξαν πως ανιχνεύθηκε στους πνεύμονες σταφυλόκοκκος.

«Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι η 6χρονη είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 με τα διάφορα παθογόνα να την επιβαρύνουν. Παράλληλα όμως, ανιχνεύθηκε και σταφυλόκοκκος στον πνεύμονα», επεσήμανε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γιάννης Τασσόπουλος ο οποίος παράλληλα τόνισε πως η αρχική κλινική της εικόνα έδειχνε πως είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα.

«Δυστυχώς η κατάσταση της υγείας της 6χρονης είχε ταχεία επιβάρυνση. Σύμφωνα με αυτά που μας είπαν οι γονείς μιάμιση μέρα ήταν άρρωστη. Αρχικά, όταν έφτασε στο νοσοκομείο η κλινική της εικόνα έδειχνε ότι μπορεί να είχε προσβληθεί με μηνιγγίτιδα. Αμέσως ξεκίνησαν οι εξετάσεις. Μία πληθώρα εξετάσεων οι οποίες βγήκαν αρνητικές.Ωστόσο περιμένουμε ακόμα κάποιες εξετάσεις για να είμαστε σίγουροι για τα τελικά αποτελέσματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Τασσόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα αναμένεται επίσημη ενημέρωση για το συγκεκριμένο περιστατικό από την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.

Κλείσιμο
Πηγή: neakriti.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης