Κως: Στη φυλακή 50χρονη από τη Συρία για αρπαγή 13χρονης

Κως: Στη φυλακή 50χρονη από τη Συρία για αρπαγή 13χρονης

Συνελήφθη και 25χρονη που επιχείρησε να ταξιδεύσει έχοντας μαζί της κοριτσάκι 3,5 ετών, ισχυριζόμενη ότι επρόκειτο για την αδελφή της

kos-filakes
Το δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία της η 50χρονη Σύρια που κατηγορείται για την αρπαγή 13χρονου κοριτσιού από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Κω, ενώ το Λιμεναρχείο του νησιού συνέλαβε άλλη μία 25χρονη από τη Συρία η οποία επιχείρησε να ταξιδέψει έχοντας μαζί της ένα κοριτσάκι ηλικίας 3,5 ετών!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, 27 Ιανουαρίου 2019, και η 25χρονη Σύρια δηλώνει αδελφή του ανήλικου κοριτσιού!
Ειδικότερα, οι λιμενικοί της Κω μετά τη σύλληψη της 50χρονης Σύριας για την αρπαγή του 13χρονου κοριτσιού, εντατικοποίησαν τους ελέγχους τους.

Έτσι λίγο πριν αποπλεύσει το πλοίο της γραμμής από την Κω, εντοπίστηκε το κοριτσάκι ηλικίας 3,5 ετών το οποίο είχε εξαφανιστεί από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Κω, να συνοδεύεται από μία 25χρονη αλλοδαπή.

Οι Λιμενικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στην 25χρονη η οποία επέδειξε δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας που άνηκε σε άλλο πρόσωπο.

Η 25χρονη συνελήφθη για αρπαγή ανηλίκου, ενώ το μικρό κορίτσι συνοδεία προσωπικού του Λιμεναρχείου Κω οδηγήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Κω όπου διέμενε.

Κλείσιμο
Σε βάρος της συλληφθείσας αλλοδαπής σχηματίστηκε δικογραφία από το Λιμεναρχείο Κω για παράβαση του αρ. 29 παρ. 7 του Ν. 4251/2014 και για αρπαγή ανηλίκου και με αυτή παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Η 25χρονη Σύρια η οποία ισχυρίζεται ότι είναι αδελφή του 3,5 ετών κοριτσιού που διαμένει στο ΚΥΤ Κω, κρατείται προκειμένου σήμερα να απολογηθεί στον ανακριτή Κω, ενώ πρόκειται να γίνει εξέταση για να διαπιστωθεί αν πράγματι έχει συγγένεια με το ανήλικο κορίτσι.

Στο μεταξύ, μέχρι αργά προχθές το μεσημέρι απολογούνταν στον ανακριτή Κω, η 50χρονη Σύρια που κατηγορείται για την αρπαγή της 13χρονης συμπατριώτισσάς της από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Κω.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, η 50χρονη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το προσωπικό του Λιμεναρχείου Κω στις 24 Ιανουαρίου το βράδυ και άμεσα έγινε η σύλληψη της 50χρονης αλλοδαπής και η παραπομπή της στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο προσωπικό του Λιμεναρχείου του νησιού είχε περιέλθει η πληροφορία περί εξαφάνισης μίας 13χρονης αλλοδαπής Συριακής καταγωγής, από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Κω.

Άμεσα οι Λιμενικοί εντατικοποίησαν τους ελέγχους και τις έρευνες στα λιμάνια του νησιού και έτσι στο πλαίσιο των ερευνών αυτών στις 24 Ιανουαρίου 2019 το βράδυ, λίγο πριν τον απόπλου του πλοίου της γραμμής, εντοπίστηκε στο χώρο αναμονής των επιβατών στο εμπορικό- επιβατικό λιμάνι της Κω, το ανήλικο κορίτσι που αναζητούνταν, το οποίο και συνοδευόταν από την 50χρονη αλλοδαπή.

Σε έλεγχο που έγινε στην 50χρονη από τη Συρία, εκείνη επέδειξε αμφιβόλου γνησιότητας δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας, ενώ κατά τη διάρκεια σωματικού της ελέγχου βρέθηκε έγγραφο της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης με άλλα στοιχεία σε σχέση με αυτά που υπήρχαν στο δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας που επίσης κατείχε.

Η 50χρονη αλλοδαπή συνελήφθη για πλαστογραφία και αρπαγή ανηλίκου, ενώ η ανήλικη από τη Συρία, συνοδεία στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. οδηγήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Κω όπου διέμενε.

Η 50χρονη προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της παραπέμποντάς την στην ανάκριση.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης